BEÜ Dünya üniversitesi olacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer Karaelmas Gazeteciler Derneği´ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

BEÜ Dünya üniversitesi olacak
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer Karaelmas Gazeteciler Derneği´ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer gerçekleştirdiği ziyarette Zonguldak basınına övgülerde bulundu. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav tarafından karşılanan Özer Zonguldak basınının, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin başarılı işlerini halka duyurmak adına çok başarılı olduğunu ifade ederek, “Derneğin Üniversitemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu anlamda derneğe ve üyelere teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin kapsamı bu çerçevede. Üniversite güzel işlere imza atıyor ve bu anlamda hepinize teşekkür ediyoruz. Başarıların halk tarafından algılanmasında büyük katkı sağladınız. Hem şahsım hem üniversite hem de Zonguldak adına pozitif kapıların aralamanızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Zonguldak ve Bülent Ecevit Üniversitesi hak ettiği yere gelir. Olaylara pozitif olarak bakmak lazım. Gençlerimiz de bizde güzel şeyler yapıyoruz. Sayın Valimiz milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve akademik, idari personelimizin destekleriyle bu başarı oluyor. Bu anlamda siz de büyük katkılar sağlıyorsunuz” dedi.
Daha sonra açıklamalarda bulunan KGD Başkanı Osman Sav, “Öncelikle BEÜ hepimizin üniversitesi ve Zonguldak’ın markası, Zonguldak’ın öne çıkan “Beyaz Elmas’ı” aslında ve Rektör hocamızın sayesinde her geçen gün büyüyor. Hem KGD hem de şahsım olarak BEܒye katkı vermeyi görev sayıyoruz. Hocamla da dernek ve gazeteciler arasında bir köprü oluştu. Hocamızın güzel yaklaşımından doğan bu birliktelik sayesinde dernek olarak güzel aktiviteler yaptık. Hocamıza tekrar göreve seçildiği için hayırlı olsun diyoruz. Bizim ziyaret etmemiz lazımdı ama o bizden önce davrandı. Tekrardan göreviniz üniversitemiz ve Zonguldak adına hayırlı olsun” dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2015 yılındaki projelerinden de bahseden Özer, “2015 yılında Diyabet Araştırma Merkezi, yüzme havuzu ve Kanser Tedavi Merkezi bitecek. 2015 sonuna 18 bin 500 metre karelik bir mühendislik binası çalışmamız var, o da bitmiş olacak. Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuna da tanıtacağız ve o da bitmiş olacak. 2015 sonunda doğru büyük projeler bitmiş olacak. 27 bin öğrencimiz var inşallah önümüzdeki dönem bu sayı giderek artacak. 30-40 bin olsun demiyoruz ama sadece öğrenci sayısını arttırmak istemiyoruz. Anlamlı bir büyüme istiyoruz. Rakam olarak hedef oymuyoruz. 2015 -2016 arasında 30 bini aşmak istiyoruz” dedi.
HEDEF 30 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ
Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bir dünya üniversitesi haline geleceğini ifade eden Özer, “Yabancı uyruklu öğretim üyesini arttırmak istiyoruz. Şuan üniversitemizde 11 yabancı uyruklu öğretim üyesi ve 292 yabancı uyruklu öğrencimiz bulunuyor. Bu anlamda dün bu öğretim üyelerimizle bir kahvaltı yaptık. Bu sayıyı ne kadar arttırabilirsek o anlamda uluslararası anlamda büyürüz. Bu anlamda bizim uluslararası üniversite kapsamında niteliğimizde artmış oluyor. Hem yabancı uyruklu öğrenci hem de yabancı uyruklu öğretim üyesi anlamında sayıyı arttırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER