Beü Kanser Tanı ve Araştırma Merkezinde sona yaklaşıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsünde yer alan Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi yeni binası yakında hizmete girecek.

Beü Kanser Tanı ve Araştırma Merkezinde sona yaklaşıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi İbn-i Sina Kampüsünde yer alan Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi yeni binası yakında hizmete girecek. 

Merkezin tanı ve tedavi ile ilgili donanımların tamamlanıp bina içindeki sistemlerin test edilmesinin ardından tanı, tedavi ve araştırma faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Merkez Batı Karadeniz’de tek kanser araştırma ve tedavi merkezi olarak Zonguldak’a önemli bir değer katacak. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu onayına da sahip olan Merkez bölgenin çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak.

BEÜ İbn-i Sina Kampüsünde yer alan ve toplam inşaat alanı 4 bin 400 metre kare olan Kanser Tanı ve Araştırma Merkezi, 800 metre kare oturma alanına sahip. Merkez çelik yapı ile imal edilmiş 3 kattan oluşuyor. 5’i engellilerin kullanımına uygun olmak üzere tasarlanmış 41 tane hasta odası bulunan Merkezin odaları refakatçilerin de konaklayabilecekleri biçimde hazırlandı.

Merkez, kanser tanı ve tedavisinde radyoaktif maddelerin kullanımının sağlıklı ve kontrollü olarak gerçekleştirilebilmesi amacıyla Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından verilen onay belgesine de sahip.

Merkezin bodrum katında ısı merkezi, pano odası, teknik servis odası, tıbbi gaz pano odası; zemin katında kantin, poliklinikler, öğretim üyeleri odaları; birinci katında ayaktan kemoterapi ünitesi, doktor odaları, hemşire odaları, yoğun bakım odaları, hasta odaları, kirli-temiz çamaşır depoları; ikinci katında kemik iliği nakil ünitesi, doktor odaları, hemşire odaları, yoğun bakım odaları, hasta odaları, kirli-temiz çamaşır depoları; üçüncü katında, doktor odaları, hemşire odaları, hasta odaları, kış bahçesi, kirli-temiz çamaşır depoları bulunuyor. Son teknolojik sistemlerle donatılan Merkezin en kısa sürede hizmet vermeye başlaması için son hazırlıklar büyük bir hızla devam ediyor.

Sağlık alanında yapılan çalışmalara ayrı bir önem verdiğini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Zonguldak ve çevre illere hizmet veren Kanser Tanı ve Araştırma Merkezimiz tamamlandığında bu alandaki hizmet olanaklarımız artmış olacak. Merkezin kısa sürede açılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Merkezimiz bölgede büyük bir boşluğu dolduruyor. Yapımında sona aşamaya geldiğimiz yeni bina ile birlikte Ulusal ve uluslararası standartlarda sağlık hizmeti vermiş olacak. Merkezimiz bünyesinde aynı zamanda bu hizmeti sürdürecek birikime ve beceriye sahip, uzman doktor ve araştırmacılar daha iyi olanaklarla yetişmiş olacak” dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER