BEÜ KARAELMAS TÖMER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas TÖMER Türkiye birincisi oldu.

BEÜ KARAELMAS TÖMER TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU
gundemeregli.com Türkiye genelinde dokuz yıldır düzenlenen “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER´ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması” 03 Haziran 2014 tarihinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde 17 Üniversitenin katılımı ile GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmada BEÜ Tömer’in Mısırlı öğrencisi Haki İsmaili ve Bosna Hersekli öğrenci Dzenana Salaka, Karaelmas TÖMER’i ve Bülent Ecevit Üniversitesi’ni temsil etti. Gaziantep’te 10. Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER´ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması’nda BEܒyü temsil eden Karaelmas TÖMER yarışmanın birincisi olmayı başararak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne büyük mutluluk yaşattı.

2012-2013 akademik yılında eğitim faaliyetlerine başlayan Karaelmas TÖMER, geçtiğimiz yıl Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilen Türkçe konuşma yarışmasına ilk kez katılarak Türkiye Birincisi olmayı başarmıştı. Eğitim faaliyetlerine başladığı yıl yılda ve ilk defa katıldığı ulusal yarışmada birinci olma başarısı gösteren TÖMER, bu yıl Gaziantep’te düzenlenen yarışmada Türkiye Şampiyonu olarak Üniversitemizin gururu olmayı sürdürdü.

“KARAELMAS TÖMER GURURUMUZ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR”

İki yıl üst üste Türkiye birincisi olmayı başaran Karaelmas TÖMER’i kutlayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Üniversitemiz son yıllarda ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği sürekli başarılarla rekabetçi, özgün ve dinamik bir yükseköğretim kurumu modeli oluşturmayı başarmaktadır. Öğrencisinden yöneticisine, akademisyeninden idari personeline kadar Bülent Ecevit Üniversitesi ailesinin her bireyinin katkı sunduğu bu başarıların sürdürülebilir bir özellik arz etmeye başlamasından büyük bir memnuniyet duymaktayız. BEÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Karaelmas TÖMER de, kısa süre önce kurularak faaliyetlerine başlayan bir merkez olmasına rağmen başarıyı gelenek haline getirmiş durumdadır. Karaelmas TÖMER İdarecilerinin ve öğretim kadrosunun özveri ile Türkçe öğrenimlerine emek verdiği uluslararası öğrencilerimizin elde ettiği başarılar hepimizi mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır. 10. Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER´ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması’nda Bülent Ecevit Üniversitesini temsil eden öğrencilerimiz Haki İsmaili ve Dzenana Salaka’yı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca Müdür Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman’ın şahsında Karaelmas TÖMER yönetimine, Okt. Melek Ceren Çakır, Okt. Ali Yumurtacı ve Okt. Sefa Toprak‘a teşekkür ediyor, elde ettikleri bu büyük başarı sebebiyle kendilerini tebrik ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER