BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu maden işçilerine ayran ve poğaça dağıttı

Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Gençlik Topluluğu tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde ‘Soğuk Madene Sıcak Karşılama’ adlı proje gerçekleştirildi.

BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu maden işçilerine ayran ve poğaça dağıttı
Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Gençlik Topluluğu tarafından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nde ‘Soğuk Madene Sıcak Karşılama’ adlı proje gerçekleştirildi.
BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu’nun organizasyonu ile gerçekleştirilen projede TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğünde çalışan maden işçilerine poğaça ve ayran ikram edildi. Vardiya çıkışı ve girişi esnasında yapılan ayran ve poğaça dağıtımında işçiler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Yapılan etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu Başkanı Aykut Aydın madencilerin sadece kötü günde değil iyi günde de hatırlanması gerektiğini belirterek, “Bugün burada BEÜ Kızılay Topluluğu ve Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi olarak “Soğuk Madene sıcak karşılama” isimli etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Daha önceki sene de benzer etkinlikler yaptık. Projemizin ismi aynıydı ve projemizi gelenekselleştirmek için çaba veriyoruz. Geçtiğimiz yıl madencilerimize sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunmuştuk. Bu sene ise poğaça ve ayran ikramlarında bulunuyoruz. Projemizdeki temel amacımız hem ikramlarda bulunup madencilerimizi hatırlamak biraz da sohbet tadında bir etkinlik düzenlemektir. Ayrıca madencilerimiz hem kötü haberlerle anılıyor biz iste Türkiye’ye Zonguldak’tan örnek olmak istedik. Bu seneki projemizde desteği çok büyük olan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e de teşekkürlerimiz sunuyoruz” dedi.

“BEÜ KIZILAY KULÜBÜ TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADA”
Yaptığı etkinliklerle BEÜ Kızılay Kulübü’nün Türkiye’de birinci sırada olduğunu ve bir marka haline geldiğini ifade eden Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise, “Öncelikle BEÜ Kızılay Kulübümüzü cani gönülden tebrik ediyorum. Çünkü BEÜ Kızılay Kulübü Türkiye genelinde markalaştı ve yaptığı etkinliklerle birinci sıradalar. Kendilerini de kutluyoruz. Geçtiğimiz yıl Kozlu’da bir proje gerçekleştirmiş ve çorba dağıtılmıştık bu yıl ise kulübümüz Üzülmez bölgesinde bu etkinliği yapmak istediler ve bugün buradayız. Kötü günde değil iyi günde de madencilerimizle birlikte olmak ve onların dertlerini sıkıntılarını dinlemek için buradayız” dedi.

“MADEN İŞÇİLERİ SADECE KÖTÜ GÜNLERDE HATIRLANIYOR”

Maden işçilerinin sadece kötü günlerde hatırlandığını ifade eden maden işçisi Sezgin Yıldırım, “Maden işçileri sadece kötü günlerde hatırlanıyor. Türk Kızılay’ına bizi unutmadığı ve böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.



Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER