Beü, Türkiye üniversiteleri arasında 1. oldu

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren Green Metric (Yeşil Ölçüm) Dünya Üniversiteler Sıralaması platformunda, Türkiye üniversiteleri arasında 1. oldu.

Beü, Türkiye üniversiteleri arasında 1. oldu
 Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında her yıl değerlendiren Green Metric (Yeşil Ölçüm) Dünya Üniversiteler Sıralaması platformunda, Türkiye üniversiteleri arasında 1. oldu. 

Bülent Ecevit Üniversitesi, IU GreenMetric World University Ranking 2014 değerlendirmesi sonucunda, Türkiye’de 1. dünya üniversiteleri arasında ise 236. oldu. Sıralamada Karabük Üniversitesi ikinci, İzmir Ekonomi Üniversitesi üçüncü, Sabancı Üniversitesi dördüncü, Ankara Üniversitesi beşinci ve Bilkent Üniversitesi altıncı sırada yer aldı.

Çevre bilincini geliştirmeye yönelik uygulamaları ve yeşil kampüs yaratma konusundaki yatırımlarıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Türkiye’deki üniversitelere çevre bilinci konusunda örnek olmayı ve dünya genelindeki sıralamada yerini hızla yükseltmeyi hedefliyor.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEܒnün en çevreci üniversite seçilmesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Üniversitemizin Türkiye’nin en çevreci Üniversitesi seçilmesi dolayısıyla büyük gurur yaşıyoruz. Son yıllarda sürdürdüğümüz yeşil ve çevreci kampüsler oluşturma çabalarımızın böylesi güzel sonuçlar vermesi elbette mutluluk verici. Üniversitemizin tüm kampüslerinin yeşillendirilmesi, çevre düzenlerinin tamamlanması, alt yapıdan kaynaklanan enerji kayıplarının engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen yenileme çalışmaları, Zonguldak genelinde sürdürdüğümüz çevre eğitimleri, kampüslerin birçok alanının araç trafiğine kapatılması, çöp toplama sistemlerinin standartlara uygun hale getirilmesi, atıkların ayrıştırılması gibi uygulamalarımızı sürdürülebilir kılarak bu başarıyı elde ettiğimizi düşünüyorum. Her zamanki gibi ulaştığımız noktada durmayacağız. Hedefimiz, BEܒnün dünya üniversiteleri arasındaki sıralamasını çok daha üst noktalara taşımak olacak. Üniversitemizin bu başarısında, çevre konusunda büyük duyarlık gösteren ve emek veren tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”


GREEN METRİC NEDİR?


Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite GreenMetric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte, her değerlendirme alanı için puanlanmakta ve yükseköğretim kurumları, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanmaktadır.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER