BEÜ´de “Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum” adlı panel

BEÜ tarafından Vergi Haftası nedeniyle Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum adlı panel düzenlendi.

BEÜ´de “Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum” adlı panel
BEÜ tarafından Vergi Haftası nedeniyle Vergi Bilinci ve Gönüllü Uyum adlı panel düzenlendi. 
Prof.Dr Arif Amirov konferans salonunda gerçekleşen panele Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, panelin düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “27. Vergi haftası kapsamında panelin düzenlenmesinde katkısı olan BEܒye ve vergi denetim kurulu grup başkanlığına teşekkür ediyorum. Düzenlenen panelin faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum.”
Panele Konuşmacı olarak BEÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Eroğlu, BEÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cural ve Vergi Müfettişi Ulvi Cantürk Kaya katılımcılara vergi ve verginin önemi hakkında bilgiler verdi.
Panelde ilk olarak konuşan BEÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cural, mükelleflerin ödenen verginin neden verildiğini ve nereye gittiğini bilmesi gerektiğini ifade ederek “Mükellef ödemiş olduğu verginin nereye harcandığını biliyor mu? Mükelleflerin vergiyi niçin verdiğini bilmesi gerekiyor. Vergimizi kamu harcamalarımızı finansmanını sağlamak için veriyoruz. Mükellef bunun farkında mı? Eğer mükellef vergi neden verdiğini biliyorsa nereye harcandığını da sorgulayacak. İl genelinde milletvekillerinden hesabını soracak. Eğer vermiş olduğu vergi kendisine dönmezse vergi verme noktasında gönülsüz olacaktır “dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 07:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER