BEܒde Heyecan Dorukta: “VOLTRAN” İlk Yarışına Hazır

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerji Araç Yarışları için hazırlıklarını tamamlayan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektromobil Takımı, Voltran adlı yarış arabasını ilk kez görücüye çıkaracak.

BEܒde Heyecan Dorukta: “VOLTRAN” İlk Yarışına Hazır

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerji Araç Yarışları için hazırlıklarını tamamlayan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektromobil Takımı, Voltran adlı yarış arabasını ilk kez görücüye çıkaracak. Kocaeli Körfez Pistinde 3-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yarışta BEܒyü temsil edecek olan Voltran, Elektrik - Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde öğrenim gören Robot Kulübü ile Tasarım ve Uygulamalı Araştırma Kulübü (TUYAK) öğrencileri tarafından imal edildi.

Türkiye’nin pek çok farklı üniversitesinden yaklaşık 1500 öğrencinin yer alacağı Alternatif Enerji Araç Yarışlarına BEÜ 15 kişilik bir grup ile temsil edilecek. Aynı zamanda Robot Kulübü Danışmanı olan Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu yarışlara BEÜ adına katılacak olan Voltran’ın Robot ve TUYAK üyelerinin güzel bir işbirliği çalışması sonunda ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: “Alternatif Enerjili Araçlar hızla günlük hayatımıza girdiğini görmekteyiz. Elektromobil ise şarj edilebilen elektrikli araçlar olup hem mekanik hem de elektrik teknolojisininüst seviyede kullanıldığı sistemlerdir.Voltran adını verdiğimiz aracın üretimi ile çok disiplinli açıdan da bir başlangıç yaptık. Birden fazla öğrenci topluluğunu bir araya getiren ve yeni teknolojileri uygulayabildiğimiz başarılı çalışmalar ortaya koymayı hedefliyoruz. Yarışlar için hazır olan ekibimiz büyük bir heyecanla çalıştı. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e çalışmalarımızda verdiği destekler dolayısıyla teşekkür ediyoruz veVoltran’ınyarışlarda Üniversitemize büyük bir gurur yaşatmasını diliyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de öğrencilerin dâhil olduğu bu projeyi desteklerini vurgulayarak şunları söyledi: “TÜBİTAK’ın çeşitli organizasyonlarla üniversite öğrencilerini desteklemesinin gençlerimizin bilgi ve deneyim kazanmaları açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum.Alternatif Enerjili Araç Yarışlarına Bülent Ecevit Üniversitesi olarak öğrencilerimiz tarafından üretilen aracımızla katılıyoruz. Aracın üretiminde Üniversite olarak her türlü desteği sağladık. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak birçok alanda olduğu gibi yeni teknolojileri takip eden üniversitemiz Alternatif Enerji Araçları ile ilgili teknolojiyi yakından izlemekteyiz. Bu alanda yapılan çalışmalar öğrencilerin sadece teorik bilgilerle yetinmeyip pratik uygulamalara da yöneldiğini gösteriyor. Bu çalışmaların artarak devam edeceğine inanıyorum. BEÜ Elektromobil Takımımıza yarışlarda başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 07:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER