Böylesi İlk kez Yine Utku'da oldu

Böylesi İlk kez Yine Utku'da oldu

Böylesi İlk kez Yine Utku'da oldu

1986 yılından bu yana  bölgede , Eğitim-Öğretim alanındaki yaptığı başarı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren “Özel Utku Eğitim kurumları” yine bir ilke imza attı.

Özel Utku Eğitim Kurumları bünyesinde ilk kez çıkartılan ve Edebiyat Öğretmeni Anıl Ergin tarafından kaleme alınan “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı” adlı kitap düzenlenen programla tanıtıldı. Utku Anadolu Lisesi binasında gerçekleştirilen tanıtıma, Utku Koleji Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Çataklı, Utku Koleji Eğitim Kurumları Müdürü Hülya Çataklı, Utku Anadolu Lisesi Müdürü Caner Özçep, Ortaokul Müdürü Hasan Koca, Ortaokul Müdür Yardımcısı Varol Hızal, İlkokul Müdür Yardımcısı Güvenç Özveren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖZÇEP,UTKU EĞİTİM KURUMLARI YİNE ÖZEL GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYOR
 
Programın açılış konuşmasını bu yıl Eğitim – Öğretim yılına başlayan ve kısa sürede yaptığı çalışmalar ve elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Özel Utku Anadolu Lisesi’nin Müdürü Caner Özçep yaptı. Özel Utku Eğitim Kurumlarının her zaman olduğu gibi yine özel günlerden birini yaşadığını dile getiren Özçep yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Açıldığı günden itibaren “Utku Eğitim Kurumlarının” gücüne güç katmaya çalışan” Özel Utku Anadolu Lisesi” akademik anlamdaki çalışmalarını hem bilimsel, hem sportif, hem de sosyal anlamda hızlı bir şekilde ilerleyerek yoluna devam etmekte. Bugün basınımızla birlikte burada bizim için önemli bir gün, önemli bir tanıtım yapmak ve basınla ilgili paylaşım toplantısı düzenledik, dolayısıyla eğitim hayatında yayınların bizim için çok önemli sizlerin başarısı ve yayının sizlerle buluşması anlamında yol almanızda etkili oluyor. Bu anlamda Edebiyat Öğretmenimiz Sayın Anıl Ergin’in ilk defa “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı “adlı kitabını Utku Eğitim kurumlar bünyesinde çıkarmış ve ilk yayınımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte bu kitapların ve serisini devam ettirerek Utku Eğitim Kurumlarının bir yayın zincirini oluşturarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Kendisini bu anlamda tebrik ediyor ve gerçekten başarılarının devamını diliyorum. Artık Utku Eğitim Kurumları’ da yurt dışına, şehir dışına açılarak, bilimsel anlamda da güzel çalışmalara imza atıyor “dedi.

“Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı “ adlı kitabı hazırlayan Edebiyat Öğretmeni Anıl Ergin ise yaptığı konuşmada;“Eğitim öğretimin diğer ayağı olan yayıncılık faaliyetlerine biz ‘’ Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı ‘’ ile başlangıç yaptık. Bundan sonra diğer arkadaşlarımda yazmaya başladılar devamı gelecek. Ben Utku Eğitim Kurumuna ve ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ANDREEA KARADELİ, UTKU KOLEJİ İÇİN ÇOK GÜZEL BAŞARI

Proje Koordinatörü ve aynı zamanda İngilizce Öğretmeni Andreea Karadeli ‘de Utku Koleji tarafından gerçekleştirilen projelerle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Karadeli şunları söyledi; “Utku Koleji için çok güzel bir başarı üç tane uluslar arası projemiz var; İlk olarak 12-15 Ağustos tarihleri arasında, Alesta Alemdar Müzik grubumuzla Romanya’daki Uluslar arası halk oyunu festivaline katılacağız. Oradaki festivale bizim grubumuz öğretmenlerle beraber katılacak ve Alesta Alemdar’ın hikâyesini dans ederek müzikle beraber göstereceğiz “dedi.

UTKU KOLEJİ ADINA CANER ÖZÇEP KATILACAK

Belgrad’ta düzenlenecek olan Multi disiplin çalışma sempozyumuna Utku Koleji adına Utku Anadolu Lisesi Müdürü Caner Özçep’in katılacağını belirten Karadeli, ‘’ Üniversite öğrencisi sporcularda zihinsel dayanıklılık ve psikolojiyi oluş arasındaki ilişki makalesiyle bir sunum yapacak. Onun uygulaması bizim lisemizde olduğu için aynı zamanda bu çalışma Utku Lisesi adına da bir çalışma oluyor. Alesta Alemdar projemizde bir daha Kıbrıs’ta ki sempozyum’a katılacağız oradan da onay aldık. Oradaki bu projenin arkasındaki bilimsel çalışmaları göstermek istiyoruz. Çocuklarımızın halk oyunu dansıyla da videosunu da göstereceğiz”

İLK KİTAP ALİ VE EŞİ HÜLYA ÇATAKLI’YA

Yapılan konuşmaların ardından Edebiyat Öğretmeni Anıl Ergin ilk kitabını Özel Utku Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ile Özel Utku Eğitim Kurumları  Müdürü Hülya Çataklı için imzaladı. Ergin, daha sonra programda hazır bulunan öğrenciler için de kitabını imzaladı ve tebrikleri kabul etti.Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER