BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 28. YILINI KUTLUYOR

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 28. YILINI KUTLUYOR

Güçlü geçmişi 1924 yılında kurulan Maden Mühendislik Mektebi’ne dayanan 11 Temmuz 1992 yılında ‘üniversite’ kimliğini kazanan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 28. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

1992 yılında, ülkemizin en önemli yer altı zenginliklerinden biri olan taş kömürünü simgeleyen haliyle 'Zonguldak Karaelmas Üniversitesi' adıyla kurulan üniversite, 2012 yılından itibaren 'Bülent Ecevit Üniversitesi' kimliği ile ilmin ışığında, eğitim ve öğretim hizmeti ile Batı Karadeniz Bölgesinin örnek yükseköğretim kurumu olarak büyümesini sürdürüyor.

Kurulduğu günden itibaren bilimde, sanatta, sportif ve kültürel faaliyetlerde, ulusal ve uluslararası başarılara imza atarak önemli bir ‘akademi’ merkezine dönüşen, şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi 28. yılına daha güçlü ve daha büyüyerek girmenin mutluluğunu yaşıyor.

" ÜNİVERSİTEMİZ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAK "

28. kuruluş yıl dönümü kapsamında üniversitemizde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Covid-19 küresel pandemisi ile mücadele sebebiyle büyük organizasyon yapılamayacak. Kutlama kapsamında, 9 Temmuz Perşembe günü Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, ilimiz basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Rektörümüz, şehrimizin ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli dinamiklerinden biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin dünden bugüne başarı hikâyesi ve gelişim sürecini kamuoyuyla paylaşacak. 10 Temmuz Cuma günü, üniversitemize uzun yıllar hizmet veren ve yakın zamanda emekli olan öğretim üyelerine video konferans yoluyla plaket takdim töreni düzenlenecek olup 11 Temmuz Cumartesi günü Devlet Konservatuarı personeli tarafından 28. yıl anısına mini bir konser verilecektir.

" TÜRKİYE'NİN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"

Bu yıl ki etkinliklerin pandemi sürecinden dolayı kısa olacağını belirten Rektörümüz, kurulduğu dönemden bugünlere çok şey değiştirerek ve geliştirerek büyümesine devam eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biri olma hedefinde ilerlediğini ifade ederek, "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak, 28. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Üniversitemizin bugünkü konuma gelmesinde emeği olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER