Bülent Ecevit Üniversitesi Bilim Ödülü, Prof. Dr. Baki Hazer’in

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu, Üniversite tarihinde ilk kez verilen 2015 yılı Bilim Ödülüne Prof. Dr. Baki Hazer’i layık gördü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Bilim Ödülü, Prof. Dr. Baki Hazer’in
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu, Üniversite tarihinde ilk kez verilen 2015 yılı Bilim Ödülüne Prof. Dr. Baki Hazer’i layık gördü. Hazer’e ödülü, Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen Akademik Yükselme, Yayın, Bilim ve Hizmet Ödülleri Töreninde takdim edildi. 

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu tarafından Üniversitenin Bilim, Sanat ve Hizmet Ödülleri Yönergesi doğrultusunda ilk kez 2015 yılında verilen Bilim Ödülünün sahibi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Baki Hazer oldu. Hazer, BEÜ adresli bilimsel araştırma ve eserleri ile ulusal ve uluslararası alanda bilime yaptığı katkılar dolayısıyla ödüle layık görüldü. Hazer, aynı zamanda Üniversitenin en yüksek atıf sayısı ve h-index’i olan öğretim üyesi unvanına da sahip.



PROF. DR. HAZER: “MEMLEKETİMİN ÜNİVERSİTESİNDE SÜRDÜRDÜĞÜM HİZMETLERİ TAÇLANDIRAN BİR ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜM”


Prof. Dr. Baki Hazer ödül töreninde yaptığı konuşmada, bir Zonguldaklı olarak kendi memleketinin üniversitesinde görev yapmaktan duyduğu gururun kendisine layık görülen Bilim Ödülü ile taçlandırıldığını söyledi. Hazer konuşmasında; “42 yılından bu yana bilimsel araştırmalar yapıyorum. Çeşitli yöneticilik görevlerini de yürüttüm. Benim bilim yolculuğum uzun soluklu bir serüvendir. Her bir aşamasını büyük gayret ve özveri ile kat ettiğim bu yolda en büyük destekçim ailem oldu. Sevgili eşim Kadriye Hazer’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi de benimle birlikte bilimin ve yaşamın tüm zorluklarına göğüs gerdi. Üniversitemizin katkıları da benim için çok önemli elbette. Bilimsel çalışmalarımda desteklerini her zaman hissettiğim Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve beni bu ödüle layık gören Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosu üyelerine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.



REKTÖR ÖZER: “PROF. DR. HAZER, ÖRNEK BİR BİLİM İNSANIDIR”


Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Baki Hazer’in örnek bir bilim insanı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Üniversitemiz bir yandan yerel ve ulusal değerlerine sahip çıkarken diğer yandan kendi bünyesindeki değerlerine de sahip çıkmakta, her türlü desteğini vermekte, görünürlüklerini artırmakta ve her vesile ile minnetini ve şükranlarını ifade etmeye çalışmaktadır. Bu bağlamda Üniversitemiz 2015 yılı Bilim Ödülünü Sayın Baki Hazer Hocamıza takdim etmiş olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Prof. Dr. Baki Hazer, alanına ulusal ve uluslararası çok önemli katkılar yapmış bir bilim adamımız. Hocamız, bilimsel çalışmalarının yanı sıra öğrencilerimizin ve yeni akademisyenlerin yetişmesine de çok katkı vermektedir. Üstlendiği idari görevleri de başarıyla sürdürüyor. Bu ödül, başarıları dolayısıyla Üniversitemizin bir teşekkürüdür. Kendisini gönülden kutluyorum.”



PROF. DR. BAKİ HAZER KİMDİR?

Devrek’te 1950 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden 1972 yılında Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kimya Bölümünde polimer kimya-fizikokimya alanında Profesör Bahattin Baysal yönetiminde doktorasını tamamladı. KTÜ Kimya Bölümünün kuruluşunda, Bülent Ecevit Üniversitesinin Kimya Lisansüstü Programının geliştirilmesinde Bölüm Başkanı, Ereğli Eğitim Fakültesinin kuruluşunda da Dekan olarak görev aldı. BEܒde Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Nano Teknoloji Mühendisliği kurucu Bölüm Başkanlığı görevini halen yürütmektedir.

Kimya lisansüstü programlarında 22 yüksek lisans ve 10 doktora öğrencisi mezun etti. Yurt dışında Liverpool University (İngiltere), University of Massachusetts (Amerika), University of Akron (Amerika)’da Royal Society of Chemistry-TÜBİTAK, FULBRİGHT, NATO, NSF-TÜBİTAK bursları ile bilimsel araştırmalar yaptı. TÜBİTAK-MAM Kimya ve Gıda Enstitülerinde proje danışmanlığı görevlerinde bulundu. Bununla beraber TÜBİTAK ve EUREKA projelerinde yürütücü olarak görev aldı. Prof. Dr. Hazer, Türkiye Kimya Derneğinin şeref üyesidir.

BEܒnün en yüksek atıf sayısına sahip öğretim üyesi

Hazer’in polimer kimyası üzerine yazılmış uluslararası ansiklopedilerde konu yazarlıkları ile iki Türkçe ders kitabı bulunmaktadır. Web of Science’a göre SCI de taranan dergilerde yayınlanmış 151 makalesi bulunan Prof. Dr. Hazer’in 136 bilimsel makalesine toplam 2270 atıf bulunmaktadır. Hazer, Bülent Ecevit Üniversitesinin en yüksek atıf sayısına ve h-index’ine (28) sahip akademisyenidir.


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER