Bülent Ecevit Üniversitesi’nde dünya kupası heyecanı

62 farklı ülkeden 522 Uluslararası öğrenci öğretim gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi’nde uluslararası öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde dünya kupası heyecanı
62 farklı ülkeden 522 Uluslararası öğrenci öğretim gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi’nde uluslararası öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi. 
Yabancı öğrencilerin sosyal yetkinliklerinin gelişmesini sağlayabilmek amacıyla 16-22 Mart 2016 tarihleri arasında, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) eğitim-öğretim görmekte olan öğrenciler tarafından oluşturulan, içerisinde; Azerbaycan, Fas, Yemen, Afrika, Türkmenistan, Filistin, Afganistan ve karma takım (Mısır, Arnavutluk, Kosova, Cezayir, Suriye) takımlarının yer aldığı 8 ülke takımının katıldığı “BEÜ Dünya Şampiyonası” adı ile halı saha futbol şampiyonası organize edildi.
Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini belirten BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yapılan spor faaliyetinin öğrencileri bir araya getirmek için iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Rektör Özer şöyle devam etti:
“Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gelen uluslararası öğrencilerin eğitime, sosyal yaşama ve kültürel alanlara eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı olmak, destek vermek bizim için çok önemli. Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayısının artırılması Üniversitemizin hem dış dünya kültürlerine yakınlığını sağlamak hem de Türkiyenin kültürünün daha iyi anlaşılmasında büyük önem arz etmektedir. Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını arttırmak amacıyla uluslararası öğrencilerin Türkiyedeki hayatlarını kolaylaştırmayı, onlara Türkiye’yi sevdirmeyi, ülkemizde öğrenim görmeye özendirici faaliyetler düzenlemeyi ve öğrenim hayatlarının sonunda hem ülkemiz hem de üniversitemiz için fahri elçiler yetiştirmeyi arzulamaktayız. Üniversitemizde, uluslararası öğrencilerimize yönelik sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenerek uluslararası öğrencilerin, üniversitemizle, diğer öğrencilerle, Zonguldak şehri ve kültürümüzle tanışmaları, kaynaşmaları ve bütünleşmeleri sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz, Üniversitemizde faaliyet göstermekte olan öğrenci topluluklarına yönlendirilmekte; yelken, halk oyunları, satranç, sualtı sporları, dağcılık ve doğa sporları vb. topluluklara üye olmaları sağlanarak sosyo-kültürel bağlamda aktif olmaları sağlanmaktadır. Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim görmenin ayrıcalığı yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimize hissettirilmeye çalışılmaktadır. Bu vesileyle yapılacak olan her türlü faaliyete gönülden destek verdiğimizi belirtmek isterim. Ayrıca turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turnuvada yer alan tüm takımları tebrik ediyorum.”
Düzenlenen turnuvanın son gününde turnuvaya katılan tüm takımlar final maçını seyretmek için Bülent Ecevit Üniversitesi spor alanlarında bir araya geldi. Coşkuyla geçen final maçının şampiyonu Türkmenistan oldu. Oldukça renkli görüntülere sahne olan turnuvada Yemen ikinci, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin oluşturduğu Karma Takım ise üçüncülüğü elde etti. Etkinlikten çok memnun olduklarını belirten yabancı uyruklu öğrenciler emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik düzenlenen bu tür etkinliklerin artması ve Türkiye çapında da yapılması temennisinde bulunan öğrenciler, bu etkinlikler sayesinde Türkiye’de, ülkelerinden gelen diğer öğrencilerle tanışma fırsatı bulacaklarını, ayrıca diğer ülke öğrencileriyle ve Türk öğrencilerle de sosyal aktivitelerde bir araya gelerek ülke hasretini bir nebzede olsa giderebileceklerini dile getirdiler. Etkinlik, dereceye giren takımların kupa töreniyle sona erdi. Kupa törenine Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu katıldı. Kupayı Numanoğlu’nun elinden alan öğrenciler galibiyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 06:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER