Çakır, kampüs projesinin detaylar hakkında bilgi verdi

Çakır, kampüs projesinin detaylar hakkında bilgi verdi

Çakır, kampüs projesinin detaylar hakkında bilgi verdi
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçeye yapılması planlanan Ereğli Eğitim Kampüsü Projesinin detayları hakkında bilgi verdi. 
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır geçen hafta AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, TSO Başkanı Yaşar Tetiker ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı.

“Eğitim Kampüsü Projesi yapımı hızlanacak”

Ereğli Eğitim Kampüsü Projesi’ni 2018 yılına kadar tamamlayıp faaliyete geçirilmesinin planlandığını anlatan Çakır “Orada Ereğli Eğitim Kampüsü Projesi ile alakalı bir toplantı gerçekleştirdik. Öncelikle Ereğli Eğitim Kampüsü ile alakalı olarak 24 Ekim’de eski hastane binalarının yıkım ihalesi gerçekleştirilecek. Yıkım ihalesinin bu kadar uzamasının sebebi de Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan ayrıntılı inceleme için süre istenmesi. Kdz. Ereğli TSO bu yılın sonuna kadar Ereğli Eğitim Kampüsü’nün avam projesini ücretini de kendileri karşılayarak hazırlayacaklar. Avam projesi hazır olduktan sonra 2017’nin başlarında uygulama proje ihalesine çıkılacak. Bunun hemen akabinde de yapım ihalesi gerçekleşecek. Eğitim Kampüsü ile ilgili süreç bu şekilde” dedi.

“Turizm Fakültesi 2017-2018’de 1000 öğrenci alacak”

Çakır, Kdz. Ereğli ilçesine kurulması kararı alınan Turizm ve Otelcilik Fakültesi’ne bir ay içerisinde yer bulacaklarını ve önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Turizm Fakültesi’ne ilk bir yıl içerisinde yaklaşık bin öğrenci alınmasının planlandığını dile getiren Çakır şunları söyledi “Toplantıda geçtiğimiz yıl BEÜ Senatosu tarafından kabul edilip YÖK tarafından kuruluşu onaylanan Turizm Fakültesi’ne 1 ay içerisinde yer bulunması için Belediyemiz, TSO’muz ve biz bir çalışma yürüteceğiz. Bulduğumuz yeri 2017-2018 eğitim öğretim yılına kayıt alacak şekilde hazırlanacak. Turizm Fakültesi’nde 5 branş olacak. Her branşta ortalama 100 öğrenci alındığında 500 öğrenci, ikinci öğretim ile birlikte 1000’e yakın öğrenci ile açılmış olacak Turizm ve Otelcilik Fakültesi. Ereğli Eğitim Kampüsü’nde yer alacak fakülte ve yüksek okullarda konuşuldu o toplantıda. Ereğli Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve diğer iki meslek yüksek okulu şu anki yerlerinde kalacaklar. Yeni kurulacak kampüs alanına Turizm Otelcilik ile bundan sonra yeni açılacak yeni fakülteler yerleştirilecek. Bu konuda 2017-2018 yılında ciddi bir mesafe kat edilmiş olacak. İnşallah 2018 yılında da Ereğli eğitim Kampüsü’ne öğrenci almaya başlayabileceğiz.”

“Metalürji Fakültesi için OYAK Yönetimi ile görüşülecek”

Erdemir Yönetimi tarafından verilen Metalürji Mühendisliği Fakültesi sözünün yerine getirilmesi için bu hafta yada önümüzdeki hafta içerisinde OYAK Genel Müdürü ile bir görüşme yapacaklarını belirten Çakır, bu fakültenin de Ereğli eğitim Kampüsü içerisinde yer almasını istediklerini ifade etti. Çakır konuşmasında “Kdz. Ereğli’de üniversiteli öğrenci sayısı öteden beri de konuşmuş olduğumuz merkez nüfusun yüzde 10’u dur. 114 bin merkez nüfusumuz olduğunu düşündüğümüzde öğrenci sayımızın 11 bin seviyelerinde olması planlanıyor. Yine bu toplantıda yeni kurulacak Eğitim Kampüsü alanına Erdemir’in yapmayı taahhüt ettiği Metalürji Mühendislik Fakültesi’ni o bölgeye yapması istenecek. Bizler bu hafta yada önümüzdeki hafta Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte OYAK Genel Müdürümüze bir ziyaretimiz olacak. Bu konuyu da orada masaya yatıracağız. İnşallah Erdemir’e de Ereğli Eğitim Kampüsü alanına Metalürji Mühendisliği Fakültesi’ni de yaptırmayı düşünüyoruz. Halkımız 1-2 yıl içerisinde binaların yapılıp, öğrenci sayısının arttığı ve tüm bunlarla birlikte şehrimize ekonomik, sosyal ve kültürel katkının yükseldiğini görecekler. Burada emeği geçen Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal ve TSO Başkanımız Sayın Yaşar Tetiker ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Ereğli için önemli iki proje vardı; birisi Ereğli Devrek yolu. Biliyorsunuz ihalesi 147 trilyona yapıldı ve inşallah 2018 yılı sonuna kadar bitecek. Bir diğeri de Ereğli Eğitim Kampüsü. Bu projenin de fiiliyata geçmesi noktasında çalışmalar başladı. İki projede önemli ve biz çalışmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Butik hastane için yer devrini bekliyoruz”

Kdz. Ereğli ilçesine yapılması planlanan butik hastanelerle ilgili olarak ta bilgi veren Çakır, bir hastanenin 2016, diğerininde 2017 yılında yapılacağını dile getirdi. Kırmacı’daki Butik Hastane’nin yer devri için Ankara’ya gideceklerini aktaran Çakır şunları söyledi; “Butik hastanelerle ilgili olarak 2016 yılında bir tane ve 2017 yılında da bir tane olmak üzere iki tane butik hastane sözü almıştık. Kırmacı Mahallesi’ne 2016 yılında yapılacak Butik Hastane yeri ile alakalı olarak biz Ereğli ve Zonguldak’tan bütün yazışmalarımızı aldık. Şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onay çıkmasını bekliyoruz. Yerin devriyle ilgili de Perşembe yada Cuma günü Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ziyarette bulunacağız. Kırmacı’nın ardından Elmatepe’ye de ikinci butik hastane 2017 yılında yapılacak.”
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER