Çinli öğrenciler Türkçeyi BEÜ'de öğrenecek

Bülent Ecevit Üniversitesi'nin ikili işbirliği anlaşması bulunan Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi (BLCU) heyeti, Üniversiteyi ziyaret etti.

Çinli öğrenciler Türkçeyi BEÜ'de öğrenecek

Çin ile yapılan işbirliklerinin kapsamını son zamanlarda eğitim kadrosuna kattığı Henan Politeknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Weibing Du ile geliştiren BEÜ, BLCU ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmayı planlıyor. Hatırlanacağı üzere, BLCU ile işbirliğinin temelleri, BEÜ heyetinin 2015 yılının Kasım ayında bu üniversiteye yaptığı ziyaretle atılmıştı.

İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ma Tieshi ve Avrupa ile İlişkiler Koordinatörü Qian Yu’dan oluşan heyet, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve BEÜ Rektörlüğü ile bir dizi görüşme yaptı. Yapılan toplantılarda 2017-2018 akademik yılında BLCU’dan bir grup öğrencinin Türkçe öğrenmek üzere BEÜ’ye gelmesi kararlaştırılırken, 2015 yılından beri görüşmelerin sürdüğü Çince kursu açılması amacıyla Çince dil eğitmenlerinin BEÜ’ye gelmesi konusu da masaya yatırıldı. Bu kapsamda, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Üniversitemiz camiasına, Zonguldak ve tüm bölgeye yönelik Çince kursunun açılabilmesi için somut adımlar atıldı. Ayrıca Erasmus+ kapsamında KA 107 hareketlilik projesi hazırlanarak BEÜ ve BLCU arasında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinin kolaylaştırılması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER