Çocuk meclisi seçimleri başladı!

Çocuk meclisi seçimleri başladı!

Çocuk meclisi seçimleri başladı!

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın,çocuk ve gençlerin şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları ve erken yaşlarda demokrasiyiözümsemeleri için uygulamaya koyduğu Çocuk ve Gençlik Meclisi 3. Dönem temsilciseçimleri ilçedeki okullarda başladı.

Kdz.Ereğli BelediyesiSosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiylegerçekleştirilen ‘Kdz.Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi’ 3.dönem temsilciseçimine Turgut Reis Ortaokulu’ndanbaşlandı.

Çocuk Meclisine seçilecekokul temsilcisinin belirlendiği seçime Kdz.Ereğli Belediye Başkanı HüseyinUysal, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Kdz.Ereğli Belediye BaşkanYardımcısı Atilla Bulak, Okul Müdürü İbrahim Özomak, öğretmen ve öğrencilerkatıldı.

Okul Müdürü İbrahimÖzamak, temsilci seçimleri öncesi yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimigecesinde halkın demokrasiye sahip çıktıklarını belirterek, okullardaki çocukve gençlik meclisİ seçimlerini demokrasi adına desteklediklerini ifade etti.

“GENÇLERİMİZ ÖZGÜVEN SAHİBİ OLMALI”

Kdz.Ereğli BelediyeBaşkanı Hüseyin Uysal ise öğrencilere seslendi. ‘Gençlerimiz özgüven sahibiolmalı’ diyen Başkan Uysal; “Çocuklar her zaman güzellikleri görecek, bunlarıgördükçe daha güzel olanlarını inşa edecekler. Çünkü sizlere bu ülkeyi emanetediyoruz. Bizler de bunun bilincindeyiz. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarakgöreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren çocuk meclisleri ve gençlik meclislerikurduk. Amacımız iki şeydi; birincisi seçme ve seçilme hakkı gibi demokratikhaklarınızı öğrenin ama bence daha önemlisi özgüvenli gençler. Çocuklarımızböyle temsilciler meclislerinde konuşarak özgüven sahibi olmalı. Çünkü doktor,avukat, belki başbakan, belki cumhurbaşkanı, belediye başkanı sizlerolacaksınız” dedi.

“YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARA YÖN VERECEKSİNİZ”

Uysal, alınan kararlardaçocukların görüşlerine çok önem verdiklerini söyleyerek, “Sizlerin bumeclislerde alacağınız kararların arkasındayız. Belediye olarak uygulamayaçalışacağız. Sizler için iki büyük projemiz var. Bir tanesi Potbaşı eskişantiye alanımızdaki 22 dönüm arazide Çocuk Dünyası kuruyoruz. Orayı sizlerkullanacaksınız, oralarda eğleneceksiniz. İkincisi, ofis yolundaki sporparkımız. Orası da sizler için yapılıyor. Sizler bu meclislerde alacağınızkararlarla bizlerin fark etmediği alanlarda da yapacağımız çalışmalara yönvereceksiniz. Bunları sizlerden bekliyoruz. Bazen küçük dediğimiz gençlerdeninanılmaz büyük fikirler çıkar. Buna inanıyoruz. Katkı verdiğiniz için size,sizi buraya yönlendiren hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GELECEK SİZLERE, SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ”

Konuşmasında “15 temmuz ’uunutmamamız, unutturmamamız lazım” diyen Başkan Uysal şunları söyledi; “15Temmuz Şehitleri ve Ereğli’de Demokrasi Nöbetleri diye sergi açtık. Sizleriburalara bekliyoruz. Birbirimiziötekileştirmeden sevmeyi bilmemiz lazım. Dışarıdan Türkiye’yi karıştırmakisteyenler var. Bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Vatan sizlere emanet, geleceksizlere emanet, sizler de bizlere emanetsiniz. Sizlerden gelecek fikirlerigerçekten önemsiyorum. Öğretmenleriniz de bunlara katkı sağlayabilir. İnşallahbu meclisten güzel fikirler çıksın, biz de onları uygulayalım. 15 Temmuz vevatan korunmasında kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, tümgazilerimize de acil şifalar diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”

TEMSİLCİ SEÇİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardındanokulu temsil etmek isteyen 5 öğrenci tek tek kürsüye çıkarak projelerinianlattı ve arkadaşlarından destek istedi.

Başkan Hüseyin Uysal’ındaoy kullandığı seçimlerde Turgut Reis Ortaokulu Çocuk Meclisi Temsilciliği için FatmaZehra Ak, Aysima Akbaş, Hakan Çetinkaya,Nilsu Keskin ve Ali Bayram aday oldu.

Seçim sonucu, tümöğrencilerin oy kullanmasının ardından yapılacak tasnif ve sayımla belliolacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER