Dinamik duruş ve denge egzersiz cihazı hizmete girdi

Dinamik duruş ve denge egzersiz cihazı hizmete girdi

Dinamik duruş ve denge egzersiz cihazı hizmete girdi
 Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nde kullanılmak üzere Thera-Trainer Balo Dinamik Duruş ve Denge Egzersizi cihazı alındı. 
Halen fizik tedavi ve rehabilitasyon amacıyla farklı cihazlarla hastalara hizmet vermekte olan kliniğin, kullanılmaya başlanan yeni cihaz ile verdiği hizmet çeşitliliğini ve kalitesini artırdığı bildirildi. Konuyla ilgili Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.Bekir Hakan Bakkal şunları söyledi: “Gelişen teknoloji her geçen gün hastalarımıza daha iyi bir tedavi verme şansı doğurmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’mize kazandırılan yeni Dinamik Duruş ve Denge Egzersizi cihazı denge bozukluğu yaşayan tüm hastaların fizyoterapisinde bilgisayar destekli denge eğitiminde kullanılabilecektir. Fizik tedavide yeni bir teknoloji olan denge cihazı ile mevcut farklı oyun programları kullanılarak hastaların denge problemlerinde bir düzelme sağlanacaktır. Denge cihazı hastaların her yöne hareketlerini arttırmak suretiyle duyusal veri girişini arttırıp mevcut denge duyusunu geliştirmektedir. Bu cihaz felçli hastaların, nörolojik hastaların, ortopedik hastaların fizyoterapisinde hem çocuk hem erişkin hastalarda kullanılabilmektedir.”
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer hizmete sokulan yeni cihaz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bölgede sağlık alanında verdikleri hizmetin niteliğinin her geçen gün daha da artırdıklarını söyleyen Özer: “Bölgede sağlık alanında verdiğimiz hizmetlerinin nitelik ve niceliğini artırma gayretimiz devam etmektedir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’ne kazandırdığımız Dinamik Duruş ve Denge Egzersizi cihazı ile bu klinikte tedavi görecek hastalara verdiğimiz hizmetin kalite ve çeşitliliğini de bir basamak artırmış olduk. Hastalarımızın bu cihazdan yoğun bir şekilde istifade edeceğini düşünüyorum. Yeni cihazın bölge halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2016, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER