e-atık toplayan okullar ödüllendirildi

Karadeniz Ereğli Belediyesi, TÜBİSAD ile organize bir çalışma yaparak gerek çevre bilincini yaygınlaştırmak ve e-atıkları ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla ilçedeki bazı okullarda toplanan atıklarda dereceye girenleri ödüllendirdi.

e-atık toplayan okullar ödüllendirildi

Karadeniz Ereğli Belediyesi Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile düzenlenen ‘E-atık Geri Dönüşüm Kampanyası ‘nda en fazla e-atık toplayan 14 okuldan dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Hüseyin Uysal verdi.

Kampanya kapsamında birinciliği kazanan Ereğli Lisesi’ne diz üstü bilgisayar, ikinciliği kazanan Hamzafakıhlı İlkokulu’na yazıcı, üçüncülüğü kazanan Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de tablet hediye edilirken, katılan tüm okullara voleybol, basketbol ve futbol topları hediye edildi.

Dereceye giren okullarının hediyelerini ve teşekkür belgelerini okul müdürleri Başkan Uysal’ın elinden aldı. 

Öğrencilere çevre bilincini aşılamak için ilçedeki tüm okul müdürlerinden ve okul öğretmenlerinden duyarlılık beklediğini ve belediye olarak bu konuda her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Uysal, bu konuda her türlü işbirliğine giden TÜBİSAD yöneticilerine de teşekkür etti.

Batı Karadeniz Bölgesi’nin e-atık toplayan tek belediyesi olduklarının altını çizen Başkan Uysal, Belen Sanayi Sitesi girişindeki bin 500 metrekarelik alanı, e-atık toplama merkezi olarak hazırladıklarını belirtti.

Okullarda öğrencilerin topladığı 2,5 ton 13 çeşit e-atığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği TÜBİSAD aracılığıyla gönderdiklerini hatırlatan Başkan Uysal, bu konuda Karadeniz Ereğli’nin pilot bölge olma önerisini bakanlık yetkililerine iletileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER