EREĞLİ EĞİTİMDE HAKETTİĞİ KALİTEYİ YAKALAYACAK

AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ ı ziyaret etti.

EREĞLİ EĞİTİMDE HAKETTİĞİ KALİTEYİ YAKALAYACAK

gundemeregli.com-AK Parti Kdz Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ ı ziyaret etti.
Çakır, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, Kdz Ereğli İlçe Milli Eğitim müdürlüğü görevine atanan Numan Korkmazı ’ı ziyaret ederek başarılar diledi.
Çakır, İlçe Mili Eğitim Müdürü Korkmaz’ın Ereğli’yi tanıyan biri olduğunu ve bundan öncede şube müdürlüğü görevinde bulunduğunu, Ereğli’ye hizmet etmiş biri olarak göreve atanmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek, “Sizler daha Ereğli’yi tanıma kaybınız olmadan hemen hizmetlere başlayabilecek yapıdasınız. Bizde elimizden geldiğince her noktada sizlere destek olmaya çalışacağız, Ereğli’de okullarımız son sürat devam ediyor. Eğitim de yıllardır gecikmiş olan ihtiyaçlar vardı ama çok şükür Milletvekillerimizin katkıları ile bunlar süratli bir şekilde aşılıyor. Daha da aşılacak, ben bu vesile ile tekrar Yönetim kurulum adına sizlere görevinizde başarılar diliyoruz“dedi.
 
EL BİRLİĞİ İLE BU SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise 25 yıldır Eğitimin içinde olduğunu Sorunlardan çok uzak olmadığını ve ellerinden geldiğince bölgeye güzel şeyler yapmaya çalışacaklarını belirterek şunları söyledi;“ Hem Eğitim seviyesini yükseltmek, Hem de fiziki anlam bakımında belirttiğiniz gibi sıkıntılar ortadan kaldırmak gibi zorlu bir süreç var önümüzde, inşallah bu süreci sizlerin desteği ile beraber aşmaya çalışacağız.Ben zaten başladığım gün tüm Eğitim çalışanlarına ve kamuoyuna bir birliktelik beraberlikle bu işin altından beraber kalkmamız gerektiği yönünde bir mesaj verdim,bu mesaj doğrultusunda gereken neyse yapılacak,bizler ihtiyacımız olduğunda sizlerden yardım talep edeceğiz,sizler Eğitim-Öğretim’le ilgili ihtiyacınız olduğunda bizlerden talebiniz olacak böylelikle el birliği ile bu sorunların üstesinden geleceğiz ”dedi.
 
OKULLARIMIZIN 2´Lİ ÖĞRETİMDEN KURTULMASI GEREKİYOR
 
Farklı Harekelerle Başarının mümkün olmayacağını belirten Korkmaz ayrıca, Ereğli Merkez’de okul binası anlamında büyük sıkıntılar olduğu vurgusunu yaparak, Beraberce özellikle Ereğli’nin bina anlamında halen merkezinde büyük bir sıkıntıları var, Ereğli lisesi gibi bir durum söz konusu, Bilindiği gibi geçen yıl tavan çökmesi yaşandı. Binanın raporu Yıkılması gerektiği yönünde henüz yeni geldi. Bugün İl’e hemen yazımızı yazıyoruz. Çünkü 3 okul aynı binada Eğitim görüyor orada böyle bir sıkıntımızda var, onun hızlandırılması yönünde bir çalışmamız olacak, Aynı zamanda diğer okullarımızın da 2’li öğretimden kurtarılması gerekiyor. Bu çalışmalarda destekleriniz olursa seviniriz” şeklinde konuştu.

EREĞLİ’NİN YILLARCA KANAYAN YARASI

Çakır ise, Bu sıkıntıların yıllarca Ereğli’nin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, Şu anda bu kadar çok okul yapmamıza rağmen halen tekli öğretime geçecek sayıyı bulamadıklarını, Köy, Belde ve Merkez dahil olmak üzere Yaklaşık 35 bin civarında öğrenci olduğunu belirterek, Buda hemen hemen Zonguldak’ın 3/1 öğrenci sayısı yapıyor. En iyi Eğitim modeli bizlerde birer veli olduğumuz için söylüyorum, Sabah 8:00’de gelip 15:30’a kadar rahat rahat normal öğretim dediğimiz tekli öğretimde binalar çok daha eğitime elverişli olacak, Bu konuda Sayın milletvekilimiz Prof Dr. Ercan beyin ciddi gayretleri var.1 yıl İçerisinde bu kadar okulu aktif hale getirmek kolay bir olay değil, eksikliklerimizi tamamlayacağız,Şu anda yeni okullarla ilgili ödeneklerde çıkartılıp,yatırım programına alınmaya çalışılıyor,Süratli bir şekilde Ereğli Eğitimde sizlerle birlikte hak ettiği kaliteyi yakalayacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER