EREĞLİ LİSESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

EREĞLİ LİSESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ


gundemeregli.com-Zonguldak Ereğli Lisesi2013-204 Eğitim –Öğretimyılı 46. Dönem Mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli Lisesi Okul Bahçesinde gerçekleştirilen törene Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Emin Semih Özkök, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinöz,Okul MüdürüOrgayErcan, öğretmenlerve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Önceki gün hayatını kaybeden Ereğli Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Barış Ergül’ün ölümü dolayısıyla programda bazı değişiklikler yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Açılış konuşmasını yapan Ereğli Lisesi Okul MüdürüOrgay Ercan “Zonguldak Ereğli Lisesi 46. Mezunlarımızın diploma töreninde birlikte olmanın kıvanç ve mutluluğunu bir kez daha yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi;

“Açıldığı 1965-1966 eğitim öğretim yılından bu yana Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarına bağlı olarak Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında hizmet veren okulumuz 49 yıllık süre içersinde ilçemizin sosyal kültürel sportif ve eğitim alanında hayatında önemli katkılarda bulunmuştur. Yaşamın her evresinde alınan Eğitim ve Öğretim önemlidir. Ancak okul ortamında alınan eğitim öğretimin bireyin kendisini bulmasındaki yeri çok daha önemlidir. Sevgili öğrenciler her şeyin bir başlangıcı bir de sonu olduğu gibi sizlerinde bu okulla tanışması 4 yıl önce bir sonbahar da başlamıştı, bir yaz akşamında da sona eriyor. Bu okuldan ayrılırken şunu iyi bilin ki gönlümüz hep sizinle olacak. Sizin başarılarınız ile sevinip gururlanacağız. Yarın değişik alanlarda bilgileriniz ile birikimlerinizle hayata atılacaksınız. Hayat güçlüklerle engellerle doludur. Bu güçlükleri aşmada ilmin rehberliğinden şaşmayın. Düşünen soran araştıran her düşünceyi sorgulayan bireyler olun. Demokrasiyi içselleştirmiş insan haklarına duyarlı hoşgörülü bireyler olmanız ülkenin çıkarınadır. Sevgili öğrenciler size güle güle diye bilmenin buruk sevincini ve umut dolu tedirginliğini yaşarken Haziran ayında yapılacak olan lisans yerleştirme sınavında başarılar diliyorum. “dedi.

EREĞLİ LİSELİ OLMAK ONUR VE AYRICALIKTIR

Ereğli lisesinin 46.mezunlarını vererek 49 yıl önce küçük bir fidan olarak başladığı yolculuğuna ulu bir çınar olarak devam ettiğini belirten EreğliLisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinözise yaptığı konuşmada;“Ereğli Liseli olmak onur ve ayrıcalıktır. Bizler Kdz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak bu ayrıcalığın ve onurun her zaman farkında olduk, İnanıyorum ki siz genç arkadaşlarımızda daima bunun farkında olacaksınız, Derneğimizin amacı dernek tüzüğünün 4. Maddesinde yazdığı gibi Ereğli Lisesinin Modern ve İleri bir Eğitim –Öğretim yapabilmelerini sağlamamın yanısıra mezun olan öğrencilere yüksek öğrenime başlama öncesinde ve yüksek öğrenim görmelerine yardımcı olmaktır. Mezunlar Derneği her zaman okulumuzun yanında olmuştur.”dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verilirken, aşırı yağan yağmur nedeniyle programa okul içinde devam edildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2014, 07:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER