Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne konuk oldu

TRT Diyanet kanalında yayınlanan Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) konuk oldu.

Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne konuk oldu
TRT Diyanet kanalında yayınlanan Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) konuk oldu. 
TRT Diyanet kanalında yayınlanan Mustafa Cihat’ın sunduğu Genç İlahiyat Programı Bülent Ecevit Üniversitesi’ne konuk oldu. Her bölümün farklı bir üniversitede çekildiği program 1 Mart Salı günkü bölümünü BEܒde gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hasan Ayık’ın konuk olduğu programda Gazzâlî konuşuldu. Mustafa Cihat’ın keyifli sunumuyla gerçekleşen program BEÜ öğrencilerinin, akademik ve idari personelin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Gazzâlî’nin ahlak ve felsefe anlayışından bahseden Ayık konuşmasında “Gazzâlî İslam Dünyası’ndaki ahlak krizine dikkat çekerek bize çözüm yolları gösteriyor” dedi. Gazzâlî’nin İslam Dünyası’na ciddi bir ahlak teorisi getirdiğini söyleyen Ayık konuşmasına şöyle devam etti: “Gazzâlî, İbn-i Sina ve Farabi çizgisinden çıkarak orijinal düşünceler üretmiştir. Gazzâlî felsefi kavramların filozofların malı olmadığını söyler, filozofların felsefi kavramları peygamberlerden aldıklarını dile getirir.” dedi. Gazzâlî’nin ahlak anlayışını Esmaül Hüsna ile temellendirdiğini söyleyen Ayık, programın son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program gençlerin büyük bir coşkuyla eşlik ettiği Mustafa Cihat Konseriyle sona erdi.
Programdan sonra Prof. Dr. Hasan Ayık ve Mustafa Cihat BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Konuklar Rektör Özer’e Bülent Ecevit Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Rektör Özer Gazzâlî gibi büyük bir düşünürün üniversitemizde konuşulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Hasan Ayık’a şükranlarını sundu.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. Hasan Ayık ve Mustafa Cihat’a üniversitenin çeşitli hediyelerini ve plaketlerini takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER