Hastane afet planı eğitimlerine katılanlara törenle sertifikaları verildi

Hastane afet planı eğitimlerine katılanlara törenle sertifikaları verildi

Hastane afet planı eğitimlerine katılanlara törenle sertifikaları verildi
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde yataklı tedavi hizmetleri veren Kamu, Üniversite ve Özel Hastaneler de görevli personellere yönelik Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan program gereğince Hastane Afet Planı (HAP) uygulayıcı eğitimleri devam ediyor. 

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans salonunda üç gün süren eğitim altı hafta boyunca yaklaşık 200 personele verilecek. Geçtiğimiz hafta verilen eğitimler sonrasında eğitime katılanlara sertifikaları verildi.

Düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Fatih Akça, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muharrem Erdem, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Karadeniz ve Hastane Müdürü Rüştü Moğul tarafından sertifikaları verildi.

Tören sonrasında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl genelindeki tüm hastanelerimizin, afetlere ilişkin önlem almalarını, meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkların planlanması, olası bir afet durumunda üç gün boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlamak amacıyla bu eğitimler verilmektedir. Ayrıca kentimiz maden, sanayi şehri olduğundan afet olma potansiyeli yüksektir. Bu kapsamda hastanelerimizin hazır olmaları da ayrıca önemlidir. İlimizdeki tüm hastanelerimizin hastane afet planı hazırlayıcısı olacak personellerimize bu eğitimlerimiz devam edecektir “ dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER