Hayırsever iş adamı Kameroğlu,Helallik istedi; ‘okul yapın’ dedi…

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, hayırsever Kadir Kameroğlu’nun toplam 18 derslik Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu Orta ve İlk Okulları, hizmete açıldı.

Hayırsever iş adamı Kameroğlu,Helallik istedi; ‘okul yapın’ dedi…
 Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, hayırsever Kadir Kameroğlu’nun toplam 18 derslikli Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu Orta ve İlk Okulları, hizmete açıldı. Bölücek Mahallesi 2 Numaralı Sanayi Caddesi’nde bulunan okullar için, okul bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, törende yaptığı konuşmada, yapılan okulun bir tuğladan ibaret olmadığını söyledi, ‘birlik’ ve ‘beraberlik’ adına da önemini ifade etti. İlçedeki diğer varlıklı insanların da okul yaptırmaları temennisinde bulunan Kaban, şunları kaydetti: “Ülkemizde, birlik ve beraberliği her türlü şekliyle ifade ederek bunun adına bir şeyler yapan; aynı zamanda bunlar birlik-beraberlik ‘tuğlaları’ anlamına geliyor. Konulan, basit bir tuğla ile başka türlü tuğlalarda koymuş oluyor böyle hayırseverler. Bu tip çalışmaları artırılması hususundaki temennisine bende tekrarlıyorum. Doğduğu yerden gelip doyduğu yere gelerek böylesi hizmetler etmekten çekinmeyen bir büyüğümüzün mesajlarını, lütfen buradakiler, imkân sahibi olanlar değerlendirsinler.” Törende aynı zamanda Ereğli Kaymakam Vekili Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ercan Kahya ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ’da birer selamlama konuşması yaparak, hayırsever aileye teşekkür ettiler. Konuşmalar arasında ise sunum yapan görevli tarafından, Mustafa Kemal Atatürk’ün söyleri okundu.

HELALLİK İSTEDİ; ‘OKUL YAPIN’ DEDİ…

Denizli’nin Çivril İlçesi doğumlu kuyumcu Kadir Kameroğlu da, kürsüde, uzun yıllar Ereğli’de yaşadığını, geçimini bu ilçeden sağladığını belirtti. İlçe halkına vefa borcu olduğunu anlatan Kameroğlu, katılımcılardan ‘helallik’ isteyerek şunları söyledi: “Doğdum yere 10 tane okul yaptırdım. Memnunum, hiç pişman değilim. Buna benzer 10 tane okulun yapılmasına da sebep oldum. Ereğli’ye de bir vefa borcum vardı. Ereğli halkı, içimden çıkmıyordu. Burada evim, işim vardı. Buraya, helalleşmeye geldim. Sayın Ereğli halkı, hakkınızı helal ediyor musunuz? (Uzun süre alkışlandı) Çok teşekkür ederim. Mali durumu iyi olanlar, lütfen okul yapalım. Okul yapalım, okul yapalım!” Konuşmaların ardından, Vali Kaban, işadamı Kadir Kameroğlu’na teşekkür plaketi ile kara kalem çizilen portre resim hediye etti. Ardından, Kadir ve eşi Nevişet Kameroğlu ile protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Okul gezen katılımcılara ikramlarda bulunuldu. Açılışa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hasan Doğan, Ereğli Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, , Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, daire müdürleri ve Kameroğlu ailesi ile Bölücek Mahallesi sakinleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER