İkili eğitimi kaldıracağız

İkili eğitimi kaldıracağız

İkili eğitimi kaldıracağız

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “İkili eğitimikaldıracağız, daha iyi eğitim verme adına okul öncesi eğitimi zorunlu eğitimkapsamına alacağız ve evlatlarımıza da bir dili daha iyi bir şekildekullanabilme becerisini kazandıracağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim öğretimyılı Ankara Fen Lisesi öğrencilerinin 1’inci Dönem Karne Dağıtım Töreninekatıldı.

BakanYılmaz, burada yaptığı konuşmasında, “Bu millet en zor dönemde bile, İstiklalSavaşı en zor dönem, orduları dağıtılmış, yedi düvel her taraftan üstüneçullanmış, herkes bir şey kapma derdinde, önünüze Sevr konmuş, AnadoluAnkara’nın çevresinde bir yer planlanmış ama bu verileni kabul etmemiş birmilletin torunları olarak hiç şüpheniz olmasın geleceğimiz geçmişimizden çokdaha parlak, çok daha şanlı olacaktır. Bunu söylerken sadece hamaset olsun,kahramanlık olsun diye de söylemiyorum. 15 Temmuz’u gören bu milletin en zordönemlerinde elinde silah olmadığı halde pek ala diğerlerinin yani bu ülkeninhakkını hukukunu gasp edenlerin tankına, topuna, silahına, helikopterine karşıelleriyle, bilekleriyle, yürekleriyle, cesaretleriyle nasıl karşı koyduysa hiçşüpheniz olmasın ki gerek Türk milletinin, Türkiye’nin de gelecekte önüneçıkarılacak her türlü engelleri aşma konusunda iradesi, kararlılığı, yeteneği,becerisi vardır. Bundan hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMİ İYİ VERİRSENİZ SAĞLIKTAİYİ BİR YERE GELİRSİNİZ, EĞİTİMİ İYİ VERİRSENİZ GÜVENLİK AÇIĞINI KAPATIRSINIZ”

“Bugün18 milyona yakın öğrencimiz karne alıyor” diyen Bakan Yılmaz sözlerini şöylesürdürdü:“Bunlariçinde 500-525 öğrencimiz olan Ankara Fen Lisesi de var. Hem öğrencilerimizitebrik ediyorum hem öğrencilerimize destek olan, onlara yol açan, yol gösteren,eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Eğitim, ekmek, sugibi toplumun ihtiyacı hep onu söylüyoruz. Eğitime önem veren her şeye önemvermiştir, eğitimi ihmal eden de her şeyi ihmal etmiş demektir. Hükümetler içinbir konuya önem verip vermediğiniz o konuya ne kadar bütçe ayırdığınızla alakalı.Eğer bu milletten toplamış olduğunuz verginin, bütçenin en büyük bölümünüeğitime ayırıyorsanız o halde eğitim sizin için sağlıktan da önemli güvenliktende önemli. Çünkü eğitimi iyi verirseniz sağlıkta iyi bir yere gelirsiniz,eğitimi iyi verirseniz güvenlik açığını kapatırsınız dolayısıyla her şeyin başıeğitim. 2002 yılındaki eğitime ayrılan bütçeye bir bakın bir de şimdikinebakın. Eskiden bütçenin yüzde 10’u veya altındaydı şimdi yüzde 20. Rakam önemlideğil ama oranlar en azından mevcut pastadan ne kadar pay aldığınızı gösterir,şu anda Türkiye’nin merkezi yönetimi bütçesinden en büyük payı eğitimeayırıyoruz.”

“YÜZDE 100 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMÇAĞINDA OLAN EVLATLARIMIZIN HEPSİNİ EĞİTİM ŞEMSİYEMİZ ALTINA ALACAĞIZ”

Muhakkakeksikleri olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Biraz önce sayın valim söyledi‘300’e yakın okula ihtiyacımız var’ dedi. 70 bin okul öncesi öğrencimiz var,bunun 40 bine yakını eğitim alıyor demek ki 30 bin civarı yine açık var. Buaçığın olması yine o alanda da okul ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.İhtiyacımız şu: Okul öncesi eğitim oranını yüzde 60’a çıkardık ama daha yüzde40’lık bir açık var onu da tamamlamamız lazım. Hedefimiz var, önümüzdekidönemde diyoruz ki okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız, bu nedemektir? Yüzde 100 okul öncesi eğitim çağında olan evlatlarımızın hepsinieğitim şemsiyemiz altına alacağız. Bir yabancı dili bilmek lazım, İngilizceolur, Fransızca olur, Almanca, İspanyolca, Arapça olabilir. Arapça’ya birazdaha farklı bakılıyor, Birleşmiş Milletler’in resmi dillerinden herhangi birisiolabilir. Bu dillerden birisini de evlatlarımıza öğretebilirsek dünyaya bakışaçısı çok daha geniş olur diye düşünüyoruz. İkili eğitimi kaldıracağız, dahaiyi eğitim verme adına okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız veevlatlarımıza da bir dili daha iyi bir şekilde kullanabilme becerisinikazandıracağız. Milli gelirden ayırdığımız pay önemlidir eğitime. Şu anda OECDülkelerinin oranı yüzde 5.2 ise biz milli gelirden yüzde 6’ya yakın bir payıayırıyoruz eğitime, kamu artı özel. Genelde bazıları özeli ihmal eder, ikisiniüst koyduğumuzda 6’ya yakın bir oran bu OECD ülkelerinden çok daha fazla,geçmişte böyle değildi. Türkiye’nin bugünü dünden çok daha iyi hiç şüphenizolmasın, geleceği de bugünden daha iyi olacaktır. Evlatlarımıza eğitimi dahakaliteli vermek için çok şey yaptık, yaptıklarımızın arasında bütçeyi ayırdıkama bütçeyi de kullanabilmek lazım. Kullanabilmek için çok daha fazla okulyaptık, çok daha fazla derslik yaptık, eski rakamlarla yeni rakamlarıkıyaslarsanız bunu görürsünüz” şeklinde konuştu.AnkaraFen Lisesi öğrencilerine karnelerini dağıtan Bakan Yılmaz, öğrencilere tek teküniversite tercihlerini sorarak Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını da iletti.Yaklaşık18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için yarıyıl tatili bugün başladı.Yarıyıl tatilinin ardından ikinci kanaat dönemi için ders zili 6 Şubat’taçalacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER