İlçeye Mutlaka Fakülte kazandırılmalı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçeye fakülte kazandırılması noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “Bu anlamda Kredi Yurtlar Kurumuna ait şu andaki mevcut öğrenci yurdu binaların ilerideki günlerde fakülte binası olarak kullanılabileceğini düşünüyorum ”dedi.

İlçeye Mutlaka Fakülte kazandırılmalı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, ilçeye fakülte kazandırılması noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “Bu anlamda Kredi Yurtlar Kurumuna ait şu andaki mevcut öğrenci yurdu binaların ilerideki günlerde fakülte binası olarak kullanılabileceğini düşünüyorum ”dedi.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, son günlerde gündemde olan Alaplı’ya fakülte kurulması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Oda olarak ilçeye fakülte kazandırılması noktasında her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Ocak, “Özellikle Kdz. Ereğli’deki eski Devlet Hastanesi alanının Üniversite kampus alanına çevrilmesinden sonra bizde Alaplı olarak bir fakülteye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Biz Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğer Alaplı’ya bir fakülte kazandırılacaksa biz şartsız olarak her türlü desteğe hazırız. AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, fakülte ile ilgili açıklama yapmışlar. Biz bu konunun takipçisi ve aynı zamanda ön planda destekçisi olacağız. İnşallah bu konu ile ilgili çalışmalara da hız vermek istiyoruz. Çünkü Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun hem sayısal olarak belli bir konuma geldiğini bundan sonraki süreçte fakülte ile birlikte devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde şöyle bir fikir vermek istiyorum. Gerek üniversitenin kampus alanındaki sıkışıklığı, gerek arsa alanının olması ve var olan arsaların yüksek fiyatlarla üniversiteye satılması ile ilgili çalışmalar gerçekleşti. Bu beni açıkçası çok üzüyor. Çünkü bir eğitim kalitesi ilçede eğitim seviyesinin artması, hem de öğrenci sayısının artması doğal olarak da Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim ilçe ekonomimizin ve ilçe ticaretinin gelişmesini sağlayacak, hem de ilçenin sosyolojik yapısını değiştirecektir. Bugün Eskişehir ve Sakarya’yı görüyorsunuz. Öğrenci sayesinde inanılmaz bir biçimde gelişmiş durumda, birde oradaki esnaf arkadaşlarda bu işi iyi öğrenmişler, çok fahiş fiyatlarda değil, öğrencilerin bütçelerine uygun fiyatlar belirlemişler. Bu çok hoş bir şey, öğrenci kesinlikle kendi evimde yemeğimi yapayım daha ucuza mal edeyim diye bir takıntısı olmadan dışarıda kafelerde, restaurantlar da yemek yiyor ve alışverişini yapıyor. Bu da ilçenin sosyal yapısını da genişletmiş, tabi iyi işletmeler kuruluyor ve şehrin de fiziki yapısı da otomatik olarak değişiyor. Ben Alaplı’da bir fakülte kurulursa fakültenin ilçenin ve çevresinin gelişmesinde önem arz ettiğini düşünüyorum. İnşallah Alaplı’ya fakülte kazandırılır. Bu konuda Zonguldak Milletvelimiz Faruk Çaturoğlu ile değerlendirme toplantısı yapmayı düşünüyoruz”

“MEVCUT ÖĞRENCİ YURTLARININ FAKÜLTE BİNASINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ”

Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsünün içindeki öğrenci yurtlarının fakülte binasına dönüştürülebileceği önerisinde bulunan Ocak, “

“Alaplı Meslek Yüksekokulunun içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumuna ait şu andaki mevcut öğrenci yurdu binaların ilerideki günlerde fakülte binası olarak kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu yurtlarında daha farklı bir yerlere taşınıp mevcut binaların fakülte binasına dönüştürülmesi mümkün, bu binalardaki çok basit yöntemlerle iç tadilatlar bu işler halledilebilir. Biz en baştan beri burada yapılan binaların yurt olarak yapılmasını tasvip etmedik. Çünkü gerçekten okulun genişleme alanını kısıtladı. Biz oraya idari ve sosyal binaların yapılmasını istedik. Ama biraz acele edildi. Olsun burada bir eser kazandırıldı. Ben kazandıranlara da teşekkür ediyorum. Biz bu konu ile ilgili Zonguldak’ta Rektör ile görüşme yapacağız. Bu toplantı bize özel değil Zonguldak’taki tüm oda başkanlarını BEÜ Rektörümüz davet etti. Ben kendisine toplantıda bu konu ile ilgili görüşlerimi ileteceğim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER