İmam Hatipli gençlerin meclis seçiminde, kıyasıya rekabet

İmam Hatipli gençlerin meclis seçiminde, kıyasıya rekabet

İmam Hatipli gençlerin meclis seçiminde, kıyasıya rekabet

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın,çocuk ve gençlerin şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları ve erken yaşlarda demokrasiyiözümsemeleri için uygulamaya koyduğu Çocuk ve Gençlik Meclisi 3. Dönem temsilciseçimleri ilçedeki okullarda başladı.

Kdz. Ereğli BelediyesiSosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiylegerçekleştiriliyor. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Gençlik Meclisi seçimi iseİlçe Gençlik ve Spor Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklalMarşı okunarak başlayan törende, İHL’li öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerimtilaveti okundu. Gençlik Meclisi’ne seçilecek okul temsilcisinin belirlendiğiseçime Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, MilliEğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ağlar ve AtillaBulak, Belediye Sosyal ve Yardım İşler Müdürü Mehmet Aksoy, Okul Müdürü RamazanKaraoğlu ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz

‘Sizleri seviyoruz vesizlere güveniyoruz’ diyerek öğrencilere seslenen Belediye Başkan YardımcısıAyhan Atay, “Bu ülkenin imanlı gençliğinin 15 Temmuz darbe girişimine karşıdünyaya güzel örnekler vererek üstün bir cesaret ortaya koyduğuna dikkatçekti. ‘Gençlerimiz özgüven sahibiolmalı’ diyen Atay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Bir ülkenin geleceğini gençler inşa eder

“Bir ülkenin geleceğinigençler inşa eder. Ereğli Belediyesi olarak bizler sizler için çalışıyoruz.Sosyal ve kültürel birçok projeye imza atan bir belediye olarak sizlere kapımızher zaman açık. İlçemiz için her türlü önerilerinize ve projelerinize açığız.Ereğli Gençliği için büyük projeler hazırladık. Erdemir Ofis Parkı’nınyanındaki alana Batı Karadeniz Bölgesi’nin en kapsamlı ve en büyük spor parkınıyapıyoruz. İlçemizi üniversite kentine dönüştürüyoruz. Buraya yeni fakülteleraçılacak. Bu bölümlerde sizler okuyacaksınız.

Bazen gençlerimizden büyük fikirler çıkıyor

Sizlerin bu meclislerdealacağınız kararların arkasındayız. Belediye olarak uygulamaya çalışacağız.Bunları sizlerden bekliyoruz. Bazen gençlerden inanılmaz büyük fikirler çıkar.Buna inanıyoruz. Katkı verdiğiniz için size, sizi buraya yönlendirenhocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Seçime giren 3 öğrenci, ‘Kazanan okulumuz’

Konuşmaların ardındanokulu temsil etmek isteyen üç öğrenci tek tek kürsüye çıkarak projelerinianlattı ve arkadaşlarından oy istedi. Öğrencilerin vaatleri ve konuşmasındataraf olan öğrenciler slogan ve dovizlerle adaylarına destek verdi.

Başkan Yardımcıları AyhanAtay, Hüseyin Ağlar ve Atilla Bulak’ın oy kullandığı seçimlerde İmam HatipLisesi Gençlik Meclisi Temsilciliği için Beyzanur Ünlü, Mustafa Albayrak veDurmuş Altuğ aday oldu. Protokollebirlikte sahneye çıkan üç aday, Türk bayrağını sallayarak, kazananınokullarının olacağını söyledi.

Seçim sonucu, tüm öğrencilerinoy kullanmasının ardından yapılacak tasnif ve sayımla belli olacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER