İsa Şen ´´Muharrem Ay´ı Allah´ın Ay´ı dır ´´

Ereğli Eğitim Fakültesi Doruk Binasında Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları projesi kapsamında Muharrem Ayı ve Aşurenin Önemi başlıklı konferans düzenlendi. Kdz Ereğli Müftülüğü din görevlisi İsa Şen dinleyicilere Muharrem Ayı ve Aşurenin Önemi ile ilgili bilgiler verdi.

İsa Şen ´´Muharrem Ay´ı Allah´ın Ay´ı dır ´´
Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları projesi kapsamında Muharrem Ayı ve Aşurenin Önemi başlıklı konferans düzenlendi. Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Proje sorumlusu Canan Tunç Şahin koordinatörlüğünde Öğrenciler, Serhat Bayar, Muhammet Ali Altuntaş, Ali Başaran, Özkan Yılmaz, Çağdaş Kardaş, Selami Aslan ve Uğur Kırık Topluma Hizmet Uygulamaları projesi kapsamında Muharrem Ayı ve Aşurenin Önemi başlıklı konferans düzlediler.
Proje sorumlusu Yardımcı Doç. Dr. Canan Tunç Şahin´in Yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Kdz Ereğli Müftülüğü din görevlisi olarak konuşan İsa Şen Muharrem Ayı ve Aşurenin önemi ile ilgili öğrencilere bilgiler verirken, Muharrem Ayının Allah´ın Ay´ı olduğunu söyledi. Şen, sözlerini öyle sürdürdü; Muharrem Ayı İlahi bereket ve Feyzini Rabbani insan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.Muharrem Ay´ı bir çok Peygamberin hayatında önemli bir yeri olan günlerin içinde bulunduğu bir aydır ´´ dedi. Konferans görsel sunum eşliğinde öğrencilere Muharrem Ayı ve Aşurenin önemiile ilgili bilgilerin verilmesi ile devam etti.

Konferans sonrasında öğrencilere yapılan aşurelerin ikram edilmesiyle konferans sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER