MEZUNİYET TÖRENİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

MEZUNİYET TÖRENİ ÇOŞKUYLA KUTLANDI
gundemeregli.com-Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi 2013-2014 Eğitim -Öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla kutlandı. 14. dönem mezuniyet törenini gerçekleştiren,Ereğli Eğitim Fakültesi bu yıl 7 bölümden 626 öğrenciyi daha hayata hazırlamanın gurunu yaşadı.

Erdemir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe sınıf öğretmenliği bölümü öğrencileri “Soma’ya atanacağız “pankartı ile çıkarak töreni izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreninde, 7 ayrı bölümden mezun olan 626 öğrenci ellerindeki Ereğli Eğitim Fakültesi bayrakları ile salona giriş yaparken salonda bulunan herkese duygulu anlar yaşattılar.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar açılış konuşmasını yaparak Biliyoruz ki hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgâr yardım edemez ve hiç kimse başarı meyvelerini elleri cebinde tırmanmamıştır.”dedi.

BİZLERİN ÜZERİNE DÜŞEN GENÇLERİMZİ BİLİM IŞIĞINDA BU GÖREVE HAZIRLAMAK

Azar, Ünlü bir düşünür’ün Gül, Gül Demekle Daha Çok Gül Elde Edemezsiniz. Daha çok gül elde etmek istiyorsanız, Daha çok gül fidesi yetiştirmelisiniz “sözünü hatırlatarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“İşte bizlerin üzerine düşen ülkemizin yeni fidanlarını yetiştirecek olan gençlerimizi bilim ışığında bu göreve hazırlamaktır. Yıllarca toplumda önemli rol model olan öğretmenlerimiz her zaman bu sorumluluk bilinciyle onurlu bir duruş sergilemiş ve her türlü zorluğu aşarak Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda bireyler yetiştirmişlerdir. Kurtuluş savaşımızın onca güçlüklerine ve hatta imkânsızlıklarına rağmen mucize olarak kabul gören bir zaferle sonuçlanmasından Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi ile taçlanmasında kısa bir geçmişe kalkınma gelişme modernleşme çağdaşlaşma adına onca başarının sığdırılabilmesinde öğretmenlerimizin payı büyüktür. Onların bu anlayış ve bilimsel birikimle yetiştirerek hizmete hazırlaması ise öğretmenleri yetiştiren okulların sağladığı eğitim öğretim ortamı sayesinde mümkün olabilmiştir. Dedi.

BİZ MEZUN ETTİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİN GÖREVLERİNDE YILMADAN ÇALIŞACAĞINA İNANIYORUZ.

Azar, Ereğli Eğitim Fakültesi olarak görevlerinin ne kadar önemli olduğunu ve sorumluluklarının bir o kadar da büyük olduğunu ifade ederek şu şekilde konuştu;

“Bizler ekip olarak bu bilinçle hareket etmekteyiz. Ereğli Eğitim Fakültesi eğitim öğretime başladığı 1997 tarihinden bugüne kadar geçen 16 yıllık süre içinde ülkemiz hizmetine bu göreve dâhil olmak üzere 108 lisan üstü 3066 lisans olmak üzere toplam 3174 mezun vermiştir. Büyük önder Atatürk´ün dediği gibi Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Biz mezun ettiğimiz öğrencilerimizin görevlerinde yılmadan çalışacağına inanıyoruz. Bugün burada bir kez daha iyi yetişmiş, donanımlı, alanlarında uzman olmanın yanı sıra çağdaş, sosyal ve paylaşımcı, etik değerlere saygılı özgüveni yüksek Atatürk İlke ve İnkılâplarına sıkı sıkıya gençleri ülkemizin eğitim öğretim hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte üzerimize düşeni layığı ile yerine getirmemizde büyük emeği olan rektörümüz Prof. Dr. Sn Mahmut Özer’e huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum”dedi.

GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ ÇABALAR HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör vekili Haluk Güven ise yaptığı konuşmasında “Ereğli Eğitim Fakültesinin değerli öğretim görevlileri ve elemanları öğrencilerimizi en çağdaş yöntemlerle yetiştirmek için gösterdiğiniz çabalar her türlü takdirin üzerindedir. Fakülte dekanımız Sayın Ali Azar’ ın şahsında hepinizi kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

SOMA OLAYI HEPİMİZİ ÜZDÜ

Aldığı dereceden dolayı salona ilk giriş yapan sınıf öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Figen Akkılıç, Soma da yaşanan üzücü olayın kendilerini de çok etkilediğini belirterek; “Salona pankartla giriş fikri Tamer hocamızın fikriydi, Somaya atanacak, sınıf öğretmenliğimiz olduğu için son zamanlarda sınıf öğretmenliğinin çok az ataması var. Bunlarda genelde hep Doğu tarafına oluyor zaten, ama Soma’da olan olaylar tüm Türkiye’yi etkilediği gibi bizleri’de çok etkiledi.”dedi.

OKUL BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay Fakülte birincisi Filiz Öztürk’e, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör vekili Haluk Güven Fakülte ikincisi Gülşah Çalışkan’a ve Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Fakülte üçüncüsü Volkan Koçak ‘a ödüllerini verdi.Fakülte birincisi Filiz Öztürk ve ailesi tarafından Mezuniyet kütüğüne çivi çakılırken, töreninin finalinde öğrenciler çalan şarkı eşliğinde keplerini havaya fırlattı.

Erdemir kapalı spor salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine; Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar, Öğretim görevlileri ve Çok sayıda öğrenci velileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER