Ocakçı tepki gösterdi

Ocakçı tepki gösterdi

Ocakçı tepki gösterdi

CumhuriyetHalk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, FETÖ/PDY kapsamındakapatılan, Fatih Kolejinin devlet tarafından İmam-Hatip Lisesine tahsisedilmesine tepki gösterdi. 15 Temmuz Darbe girişimin ardından FETÖ/PDYkapsamında kapatılan Fatih Kolejinin, İmam-Hatip Lisesi’ne tahsis edilmesinetepki gösteren Ocakçı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; 2003 yılından buyana, farklı kabinelerle hükümet görevi yapan ancak bunca bakan değişikliğine,o bakanların oyuncak gibi oynadıkları eğitim sistemi ve müfredata rağmen heryıl daha da kötüye giden Milli Eğitim Sistemindeki çarpıklıklara hepiniz şahitoluyorsunuz. Yaşanan bu çarpıklıklar sebebiyle, ülkenin her yerinde yaşananolumsuzlukların en önemli göstergelerinden bazıları da maalesef KaradenizEreğlide görülmektedir. Üniversiteye geçiş ve yerleştirmesınavlarının yanı sıra TEOG sınavlarında son yıllarda yaşananbaşarısızlık, bizleri, Ereğlinin geçmişte sıkça karşılaştığımız büyükbaşarılarının gölgesini bile arar hale getirmiştir. Genelseçimlerde halkın oylarını alarak meclise gönderilen iktidar milletvekillerininbu kente dair fikirsizlikleri, iktidarın yerel yöneticileri tarafından MilliEğitime müdahaleleri ve bu müdahaleler sonucunda yerleştirilenlerinyetersizlikleri, bu başarısız tabloyu körükleyen diğer temel unsurlardır. Bukentte, her eğitim-öğretim dönemi öncesi taşımalı eğitimin servis ihalesi veöğrencilerin yemek ihalelerini bile zamanında yetiştiremeyen en çarpıcı icraatı(!) Ereğlimize binası olmayan birçok okul kazandırmış olmalarıdır. Bumemlekette, yerel iktidarın ve bürokratların, Ereğli Lisesinin tavanı çökeniki sınıfını tamir edemeyeli iki yılı geçti. Tam dört yıl oldu bumemlekette Merkez Anadolu Lisesinin kendine ait bir okul binası olmayalı.İki yıl oldu Sağlık Meslek Lisesinin geçici binasına taşınalı...Bumemleketin Fen Lisesi öğrencileri bile iki yıl göçebe hayatı yaşadı. Bir ookula gittiler çocuklar, bir bu okula... Daha sayacağımız bir sürü okulsuzluk sorunu…Bu gerçekler ortadayken, AKPnin sayın Milletvekili, FatihKolejinin imam hatip lisesine çevrilmesinin şovunu yapıyorsunuz sosyal medyada.Biz bu gerçekleri hatırlattığımızda ise hemen İmam Hatip düşmanıdiyorlar. Biz ise onların şovunun ve hatalarının düşmanıyız. Süreklitribüne oynayan milletvekili anlayışına düşmanız.

ŞİMDİ SAYIN ÇATUROĞLUNA SORUYORUZ?

Allahaçok şükür bir yıldır elle tutulur hiçbir hizmeti görmedik. Sadece vaatleriduyuyoruz. Bu memlekette tam iki yıldır Merkez Anadolu Lisesindeeğitim saat 07.40ta başlıyor haberiniz var mı? Gerçek bu işte,Çünkügeçici okullarında yeterli derslik yok. Bir de Ereğli Lisesinde eğitim verenokulun iki sınıfının tavanı çökünce, tavanları yaptırmayınca, okul yönetimiçareyi eğitimin başlangıcını erken saate aldırmakta buldu. Ayrıca, taşımalıeğitim veren okula kırsaldan gelen öğrenciler sabah 06.00da kalkıp o erkensaatte yaklaşık 40 dakika süren yolculukla geliyorlar okullarına, Bu gerçeğerağmen sizler, Fatih Kolejini İmam Hatip Lisesi yapmakla övünüyorsunuz.Heryıl Ereğlide İHLye gidecek yaklaşık 3 bin 500 öğrenciyi nereden, nasılbulacaksınız? Daha Merkez Anadolunun 180 öğrencisine sınıf vermiyorsunuz buşehirde? Biz CHP olarak Fetö Terör Örgütüne ait olduğu için devlettarafından el konulan Fatih Kolejinin tek başına İmam Hatip Lisesi yapılmasınaişte bu sebeple karşıyız.

ÇÜNKÜ?

İlçemizebu yıl açılan 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulunda zaten 816 öğrenci eğitimgörecek. Mevcut İmam Hatip Lisesinde 58 derslik var. Yani Mevcutİmam Hatip Lisesinde de bin 972 öğrencinin okuyabilme şansı var. Yapımısüren ve bu yıl tamamlanması beklenen 32 derslikli Fazlı Erdoğan İmam Hatip KızLisesi de tamamlandığında bin 88 Kız öğrenci o okulda eğitim görebilecek.Bu rakamları alt alta koyup topladığınızda Yeşiltepedeki İmam Hatip Lisesi ileFazlı Erdoğan İmam Hatip Kız Lisesinin toplamda 3 bin 68 öğrencisi olacak. Amabu yıl bile İmam Hatip Lisesine yapılan tercihlerin, okulun mevcutkapasitesinin altında olmasından dolayı sınıfların çoğu boş kaldı. FazlıErdoğan İmam Hatip Kız Lisesi açıldığında bu boşluk daha da büyüyecek. Ama asılamaç belli. TEOG sınavı yerleştirmelerinde, sınavlarında Ereğlinin en azpuanına sahip okulunu dahi tutturamayan öğrenciler diğer liselerdeki boşluğagöre dağıtıldığı gibi, İmam Hatip Lisesine verileceğinden, bu okulların içikolayca doldurulabilecek. Çocuklar istemeye istemeye İHLli yapılacak. Zira Turizm Meslek Lisesininbinası yok. Denizcilik Lisesinin yeterli dersliği yok. Sağlık MeslekLisesinin kendi binası yok. Merkez Anadolunun kendi binası yok. BöyleceEreğlide TEOG sınavında başarısız olan, hiçbir okula puanı yetmeyen öğrencilerİmam Hatip Liselerine yerleştirilecek. Yani İmam Hatip Lisesinin kapasitesinine kadar artırırsanız artırın, derslik sayısı yüksek olacağından kontenjanıdoldurulamayacak ve tüm başarısız öğrenciler bu okula doldurulacak, Yani SayınÇaturoğlu, siz bir yandan İHLlerin eğitim kalitesini de düşüreceksiniz fakatfarkında değilsiniz.

PEKİ NEDEN FATİH KOLEJİ?

Bu okul,3 binadan ve 60 derslikten oluşan bir kompleks ve 15 Temmuz Şehitler Anadoluİmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu adını aldı. Çaturoğlu dabunun şovuyla günlerini geçiriyor.Bu 3 bloklu ve 60 derslikliokula bu yıl sadece 68 öğrenci alınacak. Oysa Ereğli’de Denizcilik Lisesi varancak yerleşkesinde atölyeleri yok. Sağlık Meslek Lisesi var, binası yok.Turizm Lisesi var, binası yok... Birileri 60 derslikli okulu Anadolu İmamHatip yapacak, sadece 2 sınıfına öğrenci alacak, 2 bin kişilik kapasitesi olanokula 68 öğrenci alacak, sonra biz eleştirince İmam Hatip düşmanı olarakgösterileceğiz. Biz CHP ilçe yönetimi olarak üç binadan birinin Anadolu İmamHatip Lisesi olarak kalmasına bir şey demiyoruz; ancak diğer binaları da başkaokullara aktarmanızı istiyoruz. Hiç değilse Merkez Anadolu Lisesi çocuklarınahak ettikleri bir okulu verin, istiyoruz.Bir yılı aşkındır milletvekili olanSayın Faruk Çaturoğlunun döneminde, ihalesi yapılan ve inşaatı başlayanbir tane okul var mı? Maalesef yok. Ama Fetöden kalma bir okul üzerinden enbüyük şovu yapmak yine kendisine kaldı. Bunu anlayışla kabul etmemizbeklenmesin. Milli Eğitimi yönetenleri, Milli Eğitime yön vermeye çalışan veyönetmeye çalışan siyasileri ve Zonguldak Milletvekili sayın FarukÇaturoğlunu, Fatih Koleji ile ilgili alınan bu kararı bir kez daha düşünmeye,şovenizm peşinde koşmadan bu kentin öncelikli menfaatlerini ele almaya veÇocuklarımızın geleceğinin sizlerin siyasi geleceğinden daha önemli olduğunuhatırlamaya davet ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER