ÖĞRENCİ KABÜLÜNE BAŞLANDI

Kdz Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli meslek Yüksek Okulu’nun Bilgi Güvenliği Teknolojileri Programı’na öğrenci kabulüne başlandığı bildirildi.

ÖĞRENCİ KABÜLÜNE BAŞLANDI

gundemeregli.com-Kdz Ereğli Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli meslek Yüksek Okulu’nun Bilgi Güvenliği Teknolojileri Programı’na öğrenci kabulüne başlandığı bildirildi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl ek kontenjanla Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı’na öğrenci almaya başlandığı hatırlatılan okulda, günün geçerli mesleklerine adım atılabileceği savunuldu.

Halen Denizcilik ve Liman İşletmeciliği programı’nda birinci ve ikinci dönem 40’ar olmak üzere 80 öğrencinin öğrenim gördüğü hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:“Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunları, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda, gemi, liman ve tersane işletmelerinde, marinalarda, balıkçı barınaklarında, deniz acentelerinde, konteyner hat işletmelerinde, lojistik ve forwarding firmalarında, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketlerinde, gümrükleme firmalarında, gemi tedarik firmalarında, yedek parça ve servis firmaları ile sigorta ve yakıt brokerlik şirketlerinde çalışma imkanı bulabilmektedirler. Ayrıca Liman Başkanlıkları, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi kamu kurum kuruluşlarının yanı sıra ilgili sivil toplum örgütlerinde de istihdam edilebilmektedirler.”

Açıklamada, bu yıl açılan Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı sayesinde sektörde önemli bir açığın kapatacağının düşünüldüğü belirtilerek,şöyle denildi:“Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı bu yıl normal öğretime 50, ikinci öğretime 50 öğrenci alarak eğitime başlayacaktır. Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı mezunları, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çeşitli pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Özellikle bilgi işlem merkezlerinde ve yazılım firmalarında sistem ve ağ güvenliği uzmanı, bilgi işlem uzmanı, sistem destek uzmanı, sistem ve ağ danışmanı olarak görev alabilirler. Ayrıca ülkemizde ve dünyada bilişim sektörünün hızla büyümesi de iş olanaklarını günden güne genişletmektedir. İnternet ve elektronik posta hizmeti veren, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan, bilgisayar ağı olan, elektronik ticaret yapan, uzaktan eğitim veren işletme, kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânı bulabilmektedirler.”

Üniversiteye başlayacak öğrencilerin, tercihlerini kullanmaları önerilen Karadeniz Ereğli Meslek Yüksek Okulu’nda, önümüzdeki yıllarda Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, Grafik Tasarım, Moda Tasarım ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Programlarının açılması planlandığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER