ÖĞRENCİLERDEN ´HERKES MATEMATİK ÖĞRENEBİLİR´ PROJESİ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Korkmayın! Herkes matematik öğrenebilir” sloganıyla proje gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERDEN ´HERKES MATEMATİK ÖĞRENEBİLİR´ PROJESİ
gundemeregli.com EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Kepez İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdikleri proje kapsamında öğrencilere oyunlar eşliğinde matematiğin eğlenceli hale nasıl geldiğini anlattı. Proje hakkında gazetecilere bilgi veren EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Şeyda Öztürk, amaçlarının ilk olarak çocukların matematik korkularını yenmek ve ön yargılarından kurtulmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Öztürk konuşmasında “Bu proje topluma hizmet dersi kapsamında oluşturuldu. Ve biz bu yola “Korkmayın! Herkes Matematik Öğrenebilir .” sloganıyla çıktık. Eğer amaç topluma hizmet etmekse ki; yarının yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır. Bu nedenle biz önce çocukların önyargılarını silmemiz gerektiğini düşündük. Matematik hayatımızın her alanında olduğundan ve branşımızdan dolayı bu önyargıları kırmayı amaçladık. Bilindiği üzere çocuklar bu derse karşı fazlasıyla korkarak bakıyorlar. Bizde çocuklara matematiğin eğlenceli ve onlar için oyun konumuna getirilebileceğini göstermek istedik. Etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştirirken kullanılan boya, fırça, çimento gibi malzemeleri Kdz. Ereğli Belediyesi’nden temin ettik. Proje kapsamında boyanan duvarda ortaokul müfredatına uygun matematik sembolleri, formüller ve ispatları yer aldı. Bu çalışmayı bakımsız ve kötü durumda ki bir bahçe duvarına sahip olan Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirdik. Hedefimize ulaşabilmek ve çocukları matematik dersine ısındırabilmek amacıyla boyama sırasında öğrencilere fırçalar dağıttık ve çalışmaya onların da dahil olmasını sağladık. Projemizi gerçekleştirmemize katkı sağlayan Kepez İzmirlioğlu Ortaokul Müdürü İsmet Kalıçlı, Müdür yardımcısı Beşir Men Resim Öğretmeni Ayşegül Gürkan, Kdz. Ereğli Belediyesi, İnşaat Ustası Kenan Okur, İnşaat Mühendisi Yunus Sarıtaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Danışmanlığını Doç Dr. İlhan Karataş’ın yaptığı “Korkmayın! Herkes matematik öğrenebilir” projesinde EEF EEF İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Şeyda Öztürk, Yaşare Okur, Sıdıka Esra Akagündüz, Tuğba Karatepe, Esma Özmen, Fadime Gürbüz yer aldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER