OKUL´UN TAŞINMASINA TEPKİ

OKUL´UN TAŞINMASINA TEPKİ
gundemeregli.com-Alaplı´ daKız Teknik ve Meslek Lisesi’nin yeni yapılan Çok Programlı Lisesi´ne taşınma girişimine veliler ve vatandaşlar tepki gösterdi.
Alaplı‘da son günlerde Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin yeni yapılan Çok Programlı Lisesi´ne taşınacağı haberleri velileri harekete geçirdi. Okulun taşınmasına karşı sivil toplum kuruluşları, dernekler, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler imza kampanyası başlattı. Okulun taşınması girişimi ile kız çocuklarının ayrı okuma hakkının ellerinden alındığını belirten eski belediye başkanı Sedat Atalay, birçok ailenin de kızlarını karma eğitime vermek istemediğini söyledi.
Okulda 51 köy ve merkezdeki kızların eğitim gördüğünü belirten Atalay, “Son günlerde okulumuzun yeni yapılan ÇPL binasına taşınmasına yönelik girişimler hepimizi derinden üzmüştür. Bu konu da kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada okulun binasının eski olduğu, eğitimin verimli olmadığı, yeni yapılacak olan binaya taşınmasının verimli olacağı söyleniyor. Biz bu açıklamaya katılmıyoruz. Okulumuz zamanın teknolojisi işle yığma tuğla ile yapılmıştır. Alaplı’daki mevcut okulların bazıları da aynı teknoloji ile yapılmıştır. Okulun depreme dayanıklı olmadığı iddia ediliyor. Biz bu konuda Yüksek İnşaat Mühendisi Erol Tunçkaya ile bina ile ilgili araştırma yaptık. Kendisi binanın sağlam olduğunu söyledi. Okulumuzun depreme dayanıklı olmadığı iddiası ile yıkılmak istenmesi mevcut eğitim binasının kaybıdır. Alaplı’da eğitim binalarına ihtiyacı varken, binanın yıkılma girişimi ilçemize ne kazandıracaktır. İlçeye bina kazandırmaya çalışmalıyız, yıkmaya değil” dedi.
Okulun taşınamaması için başlattıkları imza kampanyasında binlerce imza topladıklarını, imzaları AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a teslim ettiklerini belirten Atalay, ”Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER