OKULLARDA YENİ DÖNEM

Ereğli´ de Kaymakam İbrahim Çay Başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birliği´nin Zonguldak Turistik İşletmeciliği Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği A.Ş. ‘deki %5 ortaklık payının tüm alacak ve borçlar hak ve yükümlülükleriyle birlikte satışı ile okullarda doğal gaz dönüşüm ihaleleri yapıldı.

OKULLARDA YENİ DÖNEM
gundemeregli.com-Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ilk ihalede Ereğli İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği AŞ´deki yüzde 5 ortaklık payının tüm alacak ve borçlar, hak ve yükümlülükleriyle birlikte satışı ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye tek katılan Zonguldak 100. Yıl Vakfı Köylere Hizmet Götürme Birliği´nin Zonguldak Turistik Tesis İşletmeciliği´ne olan 44 bin 372 bin liralık borcu artı bin lira olarak teklif verdi. Kaymakam Çay bunun üzerine bu rakamın yeterli olmadığını belirterek artırım istedi. İhale 61 bin liraya Zonguldak 100. Yıl Vakfı´na verildi.

İkinci olarak okulların doğal gaza dönüşüm ve genel onarım çalışmaları ihaleleri yapıldı. Kaymakam İbrahim Çay Başkanlığında Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Nimet İlköğretim Okulu, Turgut Reis Ortaokulu, Gazi İlköğretim Okulu ve Dikmen İlköğretim Okulları idarecileri ve Karadeniz Ereğli’de yer alan doğal gaz firmalarının katılımıyla gerçekleştirildi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Nimet İlköğretim Okulu, Turgut Reis Ortaokulu, Gazi İlköğretim Okulu ve Dikmen İlköğretim Okulu Doğalgaz Dönüşümü ve Genel Onarımı ihalesi Kaymakamlık Toplantı Salonunda her okul için ayrı ayrı ihale edilerek yapıldı.

Kaymakam Çay okullarda ki doğal gaz dönüşüm ihalesi ile ilgili olarak konuşmasında Kış aylarında özellikle çevre kirliliği başta olmak üzere kömür kokusu, is ve dumandan yerine göre etkilenen öğrencilerin sağlığı düşünülerek uygulamaya başlandı. 2014-2015 eğitim öğretim yılında doğal gaza kavuşacak olan öncelikli okullar arasında yer alan Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu, Nimet İlköğretim Okulu, Turgut Reis Ortaokulu, Gazi İlköğretim Okulu ve Dikmen İlköğretim Okullarında ihale sürecinin tamamlanmasıyla çalışmalar başlayacak. Bugün 5 okulun ihalesi yapılıyor. İlerleyen günlerde 10 okulun daha ihalesi yapılacak dedi.


“ARTIK İLÇELERDE YAPILIYOR”

Çay, bundan önce bu ihalelerin ilden yapıldığını, ancak bu yıl ilçelere devredildiğini belirtti. Çay yaptığı açıklamalarda “Karadeniz Ereğli’de bu işi yapan arkadaşlarımızın da ihaleye girmelerini bekliyoruz. İlden yapılırken okul açılıyor, dönüşümle ilgili onarımlar bitmiyor. Öğrenciler sıkıntı yaşıyor. Onun için sayınValimiz işin hızlandırılması açısından birliklere devretti. Biz de hemen ihaleye çıkarttık. Biz ihale kanununa tabi değiliz, daha çabuk yapabiliyoruz ihaleyi. Yaz sezonunda bu işleri bitirmek, öğrencilerimizin 9. aydan itibaren sorunsuz bir şekilde eğitime başlamasını hedefliyoruz.

Okul Aile Birlikleri Başkanlarımız ve Okul Müdürlerimizi de ihaleye davet ettik. İşin takibi bundan sonra onlarda. Ondan sonra KaymakamBey şu eksik, bu eksik denmesin. Amacımız, Karadeniz Ereğli’nin kömürle ısınan okullarımızı doğalgaza dönüştürerek çevre kirliliğini önlemek, okullarımızın tertip ve düzen açısından iyileştirilmesini sağlamak. İhalenin yerelde yapılmasıyla takibi de daha kolay olacaktır.


Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER