Rektör Özer Yaşlılar Gününü Kutladı

Rektör Özer Yaşlılar Gününü Kutladı

Rektör Özer Yaşlılar Gününü Kutladı


BülentEcevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıylabir mesaj yayınladı.

“Milli ve manevi değerlerimizin, kültürelyaşantılarımızın taşıyıcısı yaşlılarımızı her gün hatırlayıp, onlara bunuhissettirmeliyiz. Toplumumuzun bilgi birikimi bakımından endeneyimli kesimini oluşturan yaşlılarımızı, her durumda saygı ve hürmetduyguları ile karşılamalıyız.  Milletimizinkültür haznelerini barındıran, yaşatan ve gelecek nesillere aktaranyaşlılarımız, hayat anlayışlarından, bilgi birikimlerinden istifade edilenbirer “bilge insan” olarak değerlendirilmelidirler.

Sahip olduğumuz maddi ve manevi bütündeğerleri, bizler yaşlılarımızdan aldık. Yaşlılarımız yaşayan tecrübeabidelerimizdir. Onlara sevgiyle yaklaşmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarınısağlamak kültür ve geleneklerimizin önemli bir parçasıdır.

Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek,toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlamak, toplum olarak hepimizinsorumluluğudur. Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız içinhayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlaragereken saygıyı ve özeni göstermek, toplum olarak hepimizin görevidir.

Toplumumuzun temel direği büyüklerimizi yalnızca bugündeğil, yılın her gününde hatırlayarak, onların değerinin bilincinde olarakgeçirmeliyiz. Bu vesileyle tüm büyüklerimizin bu anlamlı gününü kutluyor,kendilerine sıhhat ve afiyet diliyorum.”

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER