ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

gundemeregli.com-Kdz Ereğli  Özel Fatih Koleji tarafından yapılan 3 ayrı sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen tören ile verildi.Ereğli Özel Fatih Koleji tarafından Zonguldak İli ve ilçeleri başta olmak üzere, Karabük, Bartın, Akçakoca gibi il ve ilçeleri de kapsayan Sayısal Bilim Olimpiyatı (SABİO) Ereğli,Akçakoca ve Alaplı geneli Durum Değerlendirme Sınavı (DDS) ve Anaokulları arası Bilgi Yap-boz yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anadolu Otel de gerçekleştirilen ödül törenine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve Soma´ da hayatını kaybeden 301 madenci için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatih Koleji İlk ve Ortaokulu müdürü Sadi Yanık, amaçlarının eğitime her zaman katkı sağlamak olduğunu söyledi. Yanık konuşmasında İlçemiz ekonomik, kültürel ve eğitim alanlarında göstermiş olduğu başarılarıyla Türkiye’nin gündemine girmeyi başarmıştır. Gerek Üniversite ve gerekse liselere giriş sınavlarındaki başarılarıyla önemli bir yere gelen Milli Eğitim Müdürlüğümüz Ereğli halkının gurur ve sevinç kaynağı haline gelmiştir. Fatih Koleji olarak bu başarıya katkıda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlköğretim öğrencileri arasında ilçe genelinde geleneksel olarak yaptığımız DDS, BİLGİYAP ve SABİO sınavları öğrencilerimizin ve velilerimizin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu yarışmalardaki amacımız; Milli Eğitim camiasında bir sosyal aktivite olarak yerini almasıdır. Ayrıca eğitime bir ivme kazandırmak öğrencilerimizde başarma duygusunu ve sevgisini öne çıkarmak, öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi aynı aktivite altında buluşturmak, kaynaştırmak, dostluk köprüleri kurmaktır. Bu yıl yaptığımız organizasyonlarda; yüzlerce altın öğrencinin bir araya geldiği ve yarışma heyecanını tattığı bu yarışmaların sevgili öğrencilerimizin, özgüven kazanmalarına, sosyalleşmelerine önemli katkılar sağladığını ve bir sevgi yumağı haline gelen bu yarışmaların amacına ulaştığını düşünüyorum.Yarışmalarda dereceye giren, girmeyen bütün öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyor, bu öğrencilerimizin yetişmelerinde emeği olan okul müdürlerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak sınavlara giren okullar arasında yapılan puan değerlendirmesinde dereceye giren ilk üç okul müdürlerine hediyeleri verildi. Daha sonra 2 bin öğrencinin başvuruda bulunduğu Durum Değerlendirme Sınavı (DDS) Sayısal Bilim Olimpiyatı (SABİO) ve Bilgi Yap-boz yarışmalarında dereceye girerek başarı gösteren 160 öğrenciye Bilgisayar, Yazıcı, fotoğraf makinesi, Altın, Hediye çeki, burs gibi ödülleri protokol üyeleri tarafından öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerine teslim edildi.Yarışma ödül töreni ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2014, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER