Sözleşmeli öğretmenleri 5 yılın sonunda kadroya alacağız

Sözleşmeli öğretmenleri 5 yılın sonunda kadroya alacağız

Sözleşmeli öğretmenleri 5 yılın sonunda kadroya alacağız

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son atanan 20bin sözleşmeli öğretmenle ilgili olarak, “Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık.Eğer performanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız dedi.

Bakan Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde AK PartiSivas İl Başkanlığı Kasım ayı Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Yılmaz,yaptığı konuşmada 15 Temmuz sonrası süreçte kamu kurum ve kuruluşlarındakitasfiyelere değindi. Tasfiyelerden dolayı sözleşmeli öğretmen alımıbaşlattıklarını dile getiren Bakan Yılmaz, Bilin ki evlatlarınızı teslimedeceğiniz, Türkiyenin geleceğini inşa edecek öğretmenlerin mutlaka sözleşmelive mülakatla yapılan bir sınavdan geçmesi gerekir dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmenlerin bir yıldan sonra değil bir yılbaşlamadan sözlü mülakata alınması şartını getirdiklerini dile getirerek,İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz öğretmenlerimizin hiçbirterör örgütüyle bir bağı olmasın. Ve anladığını anlatabiliyor mu, kendineözgüveni var mı? Ülkenin değerleriyle donanmış mı? Ve evrensel değerlere açıkmı? Ve gerçekten 30 bine yakın kamu görevlisi sadece Milli Eğitim Bakanlığı ileilişiği kesildi ve 20 bine yakını da açıkta. Çok kısa bir süre içerisinde 20bin öğretmen atama izni aldık. 20 bin atamaya 50 puan ve üstü alanlarınbaşvurmasını talep ettik. Öğretmenlerimiz görev yerlerine başladılar vebunların da yaklaşık yüzde 91i en çok öğretmen açığımızın bulunduğu Doğu veGüneydoğu Anadoluda istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sözleşme yaptık. Eğerperformanslarından memnunsak bu sözleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4yılın sonunda da memnunsak inşallah bunları kadroya alacağız ifadelerinikullandı.

150 bin Suriyeliöğrenciye eğitim veriyoruz

Kendi öğrencileri dışında Suriyeli öğrencilere de eğitim verildiğini aktaranYılmaz, Suriyelilere de kendi evlatlarımıza hangi eğitimi vermekistiyorsak onlara da o eğitimi vermek için gayret göstereceğiz. Geçen yılyaklaşık 900 bine yakın Suriyeli öğrenci vardı. Bunların 330 bine yakınına bizeğitim veriyoruz. Kimilerine kendi okullarımızda 50 bin civarı, kimilerineonların geçici kamplarında eğitim veriyoruz. Bu dönem de 150 bin civarıSuriyeli öğrenciye kendi eğitim kurumlarımızda, kendi öğrencilerimizle hangimüfredatta eğitim veriyorsak onlara da veriyoruz. 300 bin Suriyeliye dekamplarda eğitim veriyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah 900 bin Suriyeliöğrencinin tamamına eğitim vermek istiyoruz dedi.
Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Manisa Milletvekili SelçukÖzdağ, İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER