Taşımalı eğitimde en büyük engel ortadan kalktı

Kdz.Ereğli şoförler ve otomobilciler Esnaf odası başkanı Cevdet Civelek taşımalı eğitim ihalesinde üyelerinin önlerindeki en büyük engelin ortadan kalktığını söyledi.

Taşımalı eğitimde en büyük engel ortadan kalktı

Kdz.Ereğli şoförler ve otomobilciler Esnaf odası başkanı Cevdet Civelek, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin Geçici 5’inci madde olarak eklenen değişiklikle B2, D2 veya D4 belgelerinden herhangi birine sahip olunması şartının 31.12.2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi, ilerleyen günlerde yapılacak olan taşımalı eğitim ihalesinde üyelerinin önlerindeki en büyük engelin ortadan kalktığını söyleyen Başkan Civelek yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

“2013 – 2014 yılı eğitim ve öğretim sezonu taşımalı eğitim kapsamında yapılan ihaleye teknik şartnameye eklenen madde belirtilen 06.08.2013 tarih ve 28730 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinde değişiklik yapılmış olup, bu değişiklik ile taşımalı eğitim kapsamındaki esnafımızdan B2, D2 veya D4 belgelerinden birine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir. Bu duruma göre üyelerimizden özellikle –M– plakalı araç sahiplerimizin ve diğer normal plakalı esnaflarımızın B2, D2 veya D4 belgelerinden birine sahip olamadıklarından dolayı ihaleye katılamamışlar, bütün bir sezonu tabi caizse işsiz geçirerek ekonomik olarak büyük sıkıntıya düşmüşlerdir.

 EN BÜYÜK ENGEL ORTADAN KALKMIŞTIR               

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan 2014 – 2015 yılı taşımalı eğitim ihalesinde ise, odalarımızın istekleri doğrultusunda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun büyük gayretleri neticesinde, 23.08.2014 tarih ve 29097 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin Geçici 5’inci madde olarak eklenen değişiklikle B2, D2 veya D4 belgelerinden herhangi birine sahip olunması şartı 31.12.2016 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak olan taşımalı eğitim ihalesinde üyelerimizin önündeki en büyük engel ortadan kalkmış bulunmaktadır.

Yapılmış olan bu değişiklik için emek sarf etmiş olan herkese odamız yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyor, bütün üyelerimize işlerinde kolaylıklar, bol kazançlar ve kazasız bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.” dedi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER