TED KOLEJİNDE YANGIN TATBİKATI

TED KOLEJİNDE YANGIN TATBİKATI

 

 
 
gundemeregli.com-Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Gönüllü İtfaiyeciler ile birlikte TED Kolejinde, Yangın Tahliye, arama kurtarma ve yangın söndürme tüpleri ile ilgili geniş çaplı tatbikat gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta önce öğrencilere yangın ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumda yangının kısa sürede ne kadar büyüdüğü ve yangın öncesinde alınması gereken önlemler anlatılırken, ardından bina içerisinde yangında mahsur kalanlar sedye, ip ve merdivenli araç ile kurtarıldı.

Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş Kdz Ereğli Belediyesi Müdürlüğü ve Gönüllü İtfaiyeciler ile birlikteTED kolejinde yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi;

“ Bugün TED Kolejindeki öğrenciler ile birlikte bir doğal afet yangın esnasında neler yapmamız gerektiğini zaman ve süreç çerçevesinde gerçekleştirdik. Gayette güzel ve başarılı geçti. Tahliyeyi zamanında gerçekleştirdik. Akabinde inişler ve atlamalar ve kurtarma tahliyeleri çok güzel geçti. Burada emeği geçen TED kolejine, Echomar Hastanesine ve Belediyedeki çalışma ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.

TED Koleji Lise Müdürü Selim Aslankaya ise yaptığı konuşmada “Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü, Echomar Hastanesi ve okulumuzun ortaklaşa düzenlediği kurtarma, tahliye ve yangın söndürme tatbikatı kurumumuzda her yıl yapılır. Bu tatbikatlar öğrencilerimizin duyarlılığını artırmak için yapılan bir etkinliktir. Bu duyarlılığı öğrencilerimizde gönüllü itfaiyeci ve gönüllü arama kurtarmacı olma noktasına kadar getirmektedir. Eğitim kurumlarında toplu eğitim yapıldığı için onların bu durumlarda nasıl davranacaklarını eğitmek için böyle bir tatbikat yaptık. Katkısı Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’e ve Echomar Hastanesine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tatbikatta son olarak olası bir yangına, personelin yangın söndürme cihazları ile nasıl müdahale edeceği uygulamalı olarak gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER