Tüm olumsuzluklara rağmen hayata okuyarak tutundu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde 4 aylık iken geçirdiği 4 beyin ameliyatının ardından engelli kalan 14 yaşındaki Leyla Türköz, devlet tarafından ‘yardım’ amaçlı yaptırılan prefabrik evde hayata okuyarak tutunuyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen  hayata okuyarak tutundu
Kdz. Ereğli´de  ailesinin durumu olmadığı için Ereğli  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan prefabrik evde Anne ,Babası ve 2 Kardeşi ile yaşayan  Leyla Türköz  yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayatını okuluna adadı.
 
 İlçeye bağlı  Akkaya Köyünde  oturan ve 4 aylık iken geçirdiği 4 beyin ameliyatının ardından engelli kalan 14 yaşındaki Leyla Türköz, devlet tarafından  yaptırılan  prefabrik evde hayata okuyarak tutunuyor. İşi olmayan baba Şeref Türköz ise gazetecilere  yaptığı açıklamasında, kızının 4 aylık iken rahatsızlandığını, sonrasında ise Ereğli Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde uzun süre tedavi süreci başlatıldığını  dile getirdi.
 
TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN KIZIM HAYATA OKUYARAK TUTUNDU
 
Düzce’de 75 gün kaldıklarını ve kızının 4 kez beyin ameliyatı geçirdiğini  belirten Baba Şeref Türköz şunları söyedi ; “Her ameliyata girdiğinde doktorlar bize ‘ümidinizi kesin’ dediler. Onların dediği gibi olmadı. Hayata tutundu. Beyninde biriken suyu kurutamadılar bu yüzden suyu bir alet vasıtasıyla midesine verdiler. 18 Yaşına kadar belirli dönemlerde kontrollere götürüyoruz. Kızın, rahatsızlığı nedeniyle bir gözünü kaybettiği, diğer gözünde ise görme kaybı yaşanıyor. Kızımın engelli oranı ise yüzde 79’dur. Tüm olumsuzluklara rağmen kızım yaşama okuyarak tutundu. Okuması gayet güzel. Her gün okula gidip geliyor. Öğretmenleri bize teşekkür ediyor ve kızımızın gayretinden bahsediyorlar. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama işsizim.
 
ÖĞRETMEN YADA DOKTOR OLMAK İSTİYORUM
 
Taşımalı sistem ile gittiği Ormanlı Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan, zaman zaman da gözyaşlarını tutamayan Leyla Türköz, öğretmen olma hayalini gerçekleştirdikten sonra ailesini maddi sıkıntılardan kurtarmak istediğini söyledi. Anne, baba ve 1’i erkek 2 kardeşi ile hayata sıkıca tutunduklarını dile getiren Türköz şu sözlerle konuştu: “Ormanlı ortaokuluna gidiyorum, çok okumak istiyorum. Öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Anneme, babama ve kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Biri okuyamaz ise ona destek olacağım. Üniversiteyi çok okumak istiyorum. Öğretmenlik mesleğini istiyorum, eğer öğretmen olamaz isem doktor olmak istiyorum. Benim yaşımdaki insanlar üzülmesin, hep mutlu olsun. Derslerim çok iyi, hocalarım benimle gurur duyuyorlar. ‘Derslerini aksatma, sınavlarını yüksek tut’ diyorlar, onların desteği ile bu yaşıma geldim. Öğretmenlerimin bir tanesinin bile sözünden çıkmadım. ‘Neden yapmıyorsun?’ dedirttirmedim kendime.”
 
İSTEDİĞİM TEK ŞEY OKUMAK
 
Taşımalı Sistem ile her gün Akkaya Köyü’nden Ormanlı Beldesi’ne 30 dakika süren yolculuğun ardından okuluna ulaşabildiğini ifade eden Leyla Türköz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her gün servis ile 30 dakika gidip, 30 dakika geliyorum. Bu yönde okula gidip gelmek çok zor oluyor. Bazen araba bozuluyor başka araçlarla gitmek zorunda kalıyoruz. İstediğim tek şey okumak.”
 
KIZIM İLE GURUR DUYUYORUM
 
 Kızı ile gurur duyduğunu anlatan Anne Suna Türköz de, “elimizden gelen bu her ihtiyacını karşılayamıyoruz, tedavisini yeterince yaptıramıyoruz. Tek hedefim çocuklarıma iyi bir geleceklerinin olabilmesi için dua etmek” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER