TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM, KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIRIM, KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ
 
gundemeregli.com-27 Üniversite, 140 Öğrenci ve 32 Öğretim üyelerinin katıldığı Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Öğrenci Kurultayı” Programı sona erdi.

Çeşitli üniversiteden Öğrenci ve Öğretim üyelerinin katıldığı Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen Türk Metal Sendikası ve Uludağ Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Öğrenci Kurultayı” programı cumartesi günü yapılan son oturumlarla sona erdi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, 3 günlük birlik ve beraberliklerini bir kitap haline dönüştürüp Türkiye’de tüm çalışma hayatı ile ilgili tüm Sendikaları ve Sivil toplum örgütlerini bilgilendireceklerini ve bunların tekrarını sağlama anlamında da gayretlerinin ve çabalarının devam edeceğini belirtti. Diğer yandan Öğrenciler, Sendikacılar ve Akademisyenler 3 gün boyunca Kurultay ile ilgili düşüncelerini ve kendilerine neler kattığından bahsederek, “Böyle kurultayların çok verimli geçtiğini ve insan hayatına çok şey kattığını ifade etiler”. Öğrenciler öğretmenler ve sendikacılar görüşlerini şu şekilde ifade etti.
Öncelikle 9 Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Nuray Öztürk, Kurultayın kendisine çok şey kattığını belirterek şunları söyledi.“Umarım ki içlerimizdeki birileri artık bölümümüz hakkında tam bilgiye sahip olmuştur, diye düşünüyorum. Bizler disiplinler arası bir bölümüz ve bu disiplinleri bilim ışığına yansıtmak bizim işimiz, inanıyorum ki artık bu kurultaydan sonra öğrencilerin Sendikaya olan bakış açısı, Sendikaların öğrencilere bakış açısı daha olumlu seyir izleyecektir. Bizi buraya getiren ve burada birlikte gönüldaşlarımla muhabbet etmemize teşvik eden bütün hocalarıma, Türk Metal Sendikasına, Uludağ Üniversitesinin kıymetli hocalarına, öğrencilerine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl mezun olacağım ama mezun olsam bile bu kurultayın her platformunda yer almak istiyorum” dedi.
 
BİZLERE FİKİR IŞIĞI OLDUNUZ
 
Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi Rukiye Bulut ise yaptığı konuşmasında, ” Hepimiz belki de bu bölüme gelmeden önce Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkiler hakkında pek bilgimiz yoktu ve bize bölümümüz hakkında bir şeyler sorulduğunda ne yapacaksın? Denildiğin de hepimizin 1.sınıfta verebileceği cevapları yoktu ve bu kurultayda gördüğümüz şey bizim aslında işimizin ne anlama geldiğini ve ne anlamda çalışabileceğimiz konusunda bizlere fikir ışığı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

ÇALIŞMA YAPACAK OLAN ARKADAŞLARA YOL GÖSTERMEYİ ÇOK İSTERİM

Kocaali Üniversitesinden Doç Dr Burcu Güler ise “Çok güzel bir organizasyondu benim burada fark ettiğim psikolojinin biraz daha sendika ile ilişkilerinin daha iyi gündeme geldiğini gördüm ve buna çok sevindim. Sendikal tutum, Sendikal algı çalışma ekonomisinin çalışma psikolojisi ile birleştiğini görüyorum. Eğer bu kurultayın devamı gelecek olursa, çalışma yapacak olan arkadaşlara yol göstermeyi çok isterim” diye belirti.
 
 
 
ÖĞRENCİLERİMİZ AÇISINDAN ÇOK VERİMLİ GEÇTİ
İstanbul üniversitesinden Doç dr Umut Tomay Kurultayın öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini dile getirerek, Teorik bilgiler bir yere kadar götürüyor ama uygulandığı zaman yerinde görmek insanı çok etkiliyor” dedi.

Konuşmalarından Ardından kurultay hakkında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım yaptığı konuşmada; ”Türkiye’de Çalışma hayatı ile ilgili sorunların olduğu ortada, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu tezler, hocalarımızın yapmış olduğu sunumlar ortada,1980 yılında Türkiye’de nüfusun 40 milyon ve Sendikalı insan sayısının 2 buçuk milyon olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda günümüz itibari ile ülkemizin nüfusu 76 milyon ve sendikalı insan sayısının Toplu iş sözleşmesinden faydalanabilen insan 700 bin civarında olduğu tespit ediliyor. Bizlerde Türkiye’de bu sendikal hareketi büyütebilmek anlamında Genel Başkanımızın Türk-İş Genel Sekreteri olmuş olması da burada büyük etken. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak öncülünde Uludağ Üniversitesi ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. 27 farklı Üniversiteden 140 öğrenciyi burada ağırlama şansı bulduk. 27 üniversiteden çeşitli akademisyeni burada dinleme şansı bulduk. Bu gibi organizasyonların çalışma hayatına inanılmaz katkılar sağlayacağını düşündüğümüz için Türkiye’de ve dünyada bunun başka bir benzerinin olmadığı ifade edildi akademisyenler tarafından ve bu organizasyonun daha da içeriğinin genişletilmesi ve tüm dünya üzerinde duyurulması gerektiğine yönelik kendilerinin bizlere ricaları oldu. Buradaki 3 günlük birlik ve beraberliğimizi bir kitap haline dönüştürüp Türkiye’de tüm çalışma hayatı ile ilgili tüm Sendikaları ve Sivil toplum örgütlerini bilgilendireceğiz bunların tekrarını sağlama anlamında da gayretimiz ve çabamız devam edecek” dedi.

Gülüç Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen Kurultay’a Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldırım, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler katıldı.

Programın sonunda kurultaya katılan öğrenci ve öğretim üyelerine anı belgesi takdim edilerek hep birlikte hatıra fotoğraf çektirildi.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER