Türk Sanatının Yapı Taşları BEܒde bir araya geliyor

Türk Sanatının Yapı Taşları BEܒde bir araya geliyor

Türk Sanatının Yapı Taşları BEܒde bir araya geliyor
 
hspace=1

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) geleneksel Türk sanatlarının ustalarını bir araya getiriyor. 07-11 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Türk Sanatının Yapı Taşları” temalı Sergi ve Panel, Türk sanatının tanınan isimlerini bir araya getirecek. 
Bülent Ecevit Üniversitesi, yalnızca bilimsel ve akademik çalışmalarla değil sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. BEÜ her geçen gün artan akademik kadrosu ve öğrenci sayısıyla eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Bu bağlamda 07-11 kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Türk Sanatının Yapı Taşları” Türk sanatının tanınan isimlerini bir araya getirecek.
Organizasyon kapsamında Hüsn-ü Hat, Tezhip, Cilt, Katı’ Ebru, Çini, Minyatür, Ahşap Oyma, Kalem İşi, Mozaik sanatlarından 24 eser meraklısıyla buluşacak. Yine aynı organizasyon çerçevesinde gerçekleştirilecek olan panellerde sanatçılar, sanat dallarını tanıtarak, sanatlarından örnekler verecek.
Yapılacak olan organizasyona ilişkin bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Üniversitemizin bilimsel çalışmalarının yanı sıra üzerinde önemle durduğu konulardan biri de kültür-sanat alanıdır. Üniversitemiz, gerek topluma sanatsal-kültürel anlamda donanımlı, çağdaş değerlere sahip bireyler kazandırmak gerekse ülkemizin sanat alanında ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek adına sanat eğitimi ve sanatsal etkinlik kapasitesini her geçen gün arttırmaktadır. Hüsn-ü Hat, Tezhip, Cilt, Katı’ Ebru, Çini, Minyatür, Ahşap Oyma, Kalem İşi, Mozaik Türk Sanatının yapı taşlarını oluşturmaktadır. Bu bağlamda kıymetli sanatçılarımızın ortaya koydukları eserler hiç şüphesiz çok önemlidir. Sanatçılarımızın eserleri ile Türk Sanatını çağdaşlarıyla aynı düzeye taşıması ile sonuçlanan çabaları ülkemiz adına onur vericidir. Bu panelin ve serginin oluşmasına katkı sağlayan tüm sanatçılara şükranlarımı sunuyorum. Bu değerli etkinliğin hazırlanmasında görev alan üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosuna, değerli öğrencilerimize ve bu serginin ortaya çıkma sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 07:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER