Turpcu, 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutladı

Chp Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü yayımladığı mesaj ile kutladı.

Turpcu, 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutladı

Chp Zonguldak Milletvekili ŞerafettinTurpcu 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü yayımladığı mesaj ile kutladı. Mesajda; 

“Eğitimin birmilletin geleceği üzerinde oynadığı rol çok iyi bilinmektedir. Geçmişten buyana eğitimli olmak, milletleri ve devletleri ayrıcalıklı hale getirmiş, onlarıgüçlü yapmıştır. Ülkemizin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi; toplumunsosyal ve kültürel yönden gelişmesi ancak eğitimle mümkündür.  Bir ülkeningeleceğine yapabileceği en büyük yatırım eğitim yatırımlarıdır. Bu nedenledirki uygar toplumlar en fazla yatırımları eğitim alanına yapar, eğitimemekçilerini el üstünde tutarlar.

Bu gerçeklerinaksine, ülkemizde öğretmenlerimiz ciddi ekonomik ve sosyal sıkıntılarla karşıkarşıya bulunmaktadır. Bunun yanı sıra atanamayan, atanmadıkları içinpsikolojileri bozulan hatta intihar eden öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Butabloyu değiştirmek zorundayız.

Cumhuriyetinilk yıllarından itibaren toplumda öncü görevini üstlenen, insan yetiştirmekgibi zor bir sanatı üstlenen öğretmenlerimizi yoksulluğun kıskacına alan,mesleğine küstüren uygulamalara karşı durmak için,  bilimsel,demokratik, nitelikli bir eğitim sistemi yaratmak ve tüm eğitim emekçileriniekonomik ve sosyal açıdan tatmin eden bir çizgide olması için değerli eğitimemekçilerimizin her zaman yanlarında olacağımın bilinmesini isterim.

Budüşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatlarınıkaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkenin aydınlıkgeleceğine sahip çıkacak yeni nesilleri yetiştirecek olan tümöğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımısunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER