Utku Anadolu Lisesinden, Adını tarihe yazdıracak gösteri

Utku Anadolu Lisesinden, Adını tarihe yazdıracak gösteri

Utku Anadolu Lisesinden, Adını tarihe yazdıracak gösteri



Kdz. Ereğli İlçesi Özel Utku Anadolu Lisesi örencileri tarafından sahnelenen içinde dansın, müziğin, dramın, şiirin ve tarihin olduğu bir çalışma olan ”Alesta Alemdar Epik dramatik dans gösterisi” büyük alkış aldı. Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Alesta Alemdar Resim Resgisi ,Klasik Müzik Dinletisi ve Açılış Kokteyli ile başlayan  muhteşem gösteriye ,Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Belediye Meclis Üyesi İhsan Yazıcıoğlu, Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ve Eşi Okul Müdürü Hülya Çataklı, Okul Müdür Yardımcıları, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Alemdarın 7 Kahraman Denizcisinin Yaşayan Aile Fertleri, Öğrenci ve Öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Mazeretleri nedeni ile katılmayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise mesaj gönderdiler.

UTKU KOLEJİ OLARAK SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Utku Anadolu Lisesi Okul Müdürü Caner Özçep, kürsüye denizci üniformasıyla çıkarken,  kendisine bu imkanı sağlayan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğana  teşekkür etti. Okul Müdürü Caner Özçep ”Eğitim kurumlarının hatta tüm kurumların yaşadıkları kentin tarihsel kültürsel değerlerine sahip çıkması ve onları ön plana çıkarması temel görevlerindendir, biz de Utku Eğitim Kurumları olarak bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz “dedi. Gerçekleştirilen gösteriyi Fransızlarla çıkan çatışmada şehit olan ve Ereğli’mizin topraklarına defnedilen kurtuluş savaşının tek deniz şehidi Serdümen Recep Kahya anısına armağan ettiklerini belirten Özçep, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Vatan için canlarını ortaya koyan Alemdar’ın kahraman mürettebatı cesaretini, kıvrak zekâsını, gözü kararlılığını, zekâsını işleyen, geminin uğradığı limanların kültürel motiflerini de barındıran destansı gösterimizi izleyecek gemiyle birlikte biz de bir yolculuğa çıkacağız. Kurtuluş savaşında Ankara hükümetinin emrindeki 22 donanma gemisi hiç kayıp vermeden savaşan ordulara 300 bin ton’dan silah ve savaş malzemesi taşımış zaferde büyük pay sahibi olmuştur. İlk uluslar arası anlaşma ile kabotaj haklarının adımın atılmasına vesile olan Alemdar Gemisinin kahraman mürettebatını saygıyla anıyoruz. Bu disiplinler arası projenin başlangıcı geçen ayın Eylül ayına dayanıyor; destanın yazılması, müziklerin seçilmesi, dansların hazırlanması dekor ve kostümlerin planlanması, öğrencilerimizin sahne çalışması yaklaşık bir öğretim yılımızı aldı. Çalışmada 10-11-12. Sınıflardan 41 öğrenci katıldı. Bu projeyi Ereğli’mizi ve Alemdar Gemisini tanıtma sorumluluğu içinde yurt dışındaki farklı platformlara da taşıyacağız. Şuan ki planlamalarımıza göre Ağustos ayında Romanya’da bir festivalde sergilenecek, Kasım ayında ise; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde akademik bir sempozyum’da disiplinler arası bir çalışmada sunulacak” dedi.

ÖZÇEP TEŞEKKÜR ETTİ

Özçep ayrıca emeklerinden dolayı, Oyunun Yazarı Emekli Edebiyat Öğretmeni Aysel Türkekul, Müzik Seçimi ve seslendirmesini yapan Utku Anadolu Lisesi Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Rıdvan Türkekul, Dans Koreografilerini ve Kostüm Seçimlerini hazırlayan Dans Öğretmeni Koray Kılıç, Dekorlarını yapan Resim Öğretmeni Merve Deniz İngenç, Sahne Yönetmeni Rıdvan Türkekul ve Koray Kılıç’a Sunucular Anıl Ergin ve Meliha Ürkmez’e teşekkür etti.

DUYUGUSAL ANLAR YAŞANDI

Konuşmanın ardından, Alemdar olayını canlandıran Öğrenciler tarafından sergilenen gösteri katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken, Gazi Mustafa Kemal’in canlandırıldığı bölüm ise ayakta alkışlandı. Katılımcılardan bazılarının ise ağladığı görüldü

MADENOĞLU “ALEMDAR OLAYINA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ’’

Gösterinin ardından Kdz Ereğli İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Oyunun Yazarı Emekli Edebiyat Öğretmeni Aysel Türkekul, Müzik Seçimi ve seslendirmesini yapan Utku Anadolu Lisesi Uygulamalı Dersler Bölüm Başkanı Rıdvan Türkekul ve Dans Koreografilerini ve Kostüm Seçimlerini hazırlayan Dans Öğretmeni Koray Kılıç’a plaket sundu. Kaymakam Madenoğlu okul yöneticilerini ve oyunda emeği geçenleri kutlarken Alemdar olayına daha çok önem verilmesi gerektiğini ifade ederek Emeği geçen Öğrenci ve Öğretmenleri kutladı.

ALEMDARIN 7 KAHRAMAN DENİZCİSİNİN YAŞAYAN AİLE FERTLERİ KATILDI

Alemdarın 7 Kahraman Denizcisinin Yaşayan Aile Fertleri’ne Okul Müdürü Caner Özçep tarafından kutlama ve çiçek sunumu yapılırken daha sonra protokol, okul yöneticileri ve öğrenciler, oyuncular ve veliler hep birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 07:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER