Yarışmanın coşkusu ısıttı

Hayat matematiktir sloganıyla OYAK ERDEMİR tarafından bu yıl 11. düzenlenen Liseler Arası Matematik yarışmasında birinci yine Zonguldak Fen Lisesi oldu.

Yarışmanın coşkusu ısıttı

&[#]8220;Hayat matematiktir&[#]8221; sloganıyla OYAK ERDEMİR tarafından bu yıl 11. düzenlenen &[#]8220;Liseler Arası Matematik&[#]8221; yarışmasında birinci yine Zonguldak Fen Lisesi oldu.

Birinci olan okul öğrencileri ile idarecileri birbirlerine sarılarak mutluluklarını paylaştı.

Ereğli Erdemir Atatürk kültür Merkezinde dün düzenlenen ödül töreni TED Koleji öğrencilerinin müzik ziyafeti ile başladı.

OYAK Şirketleri bünyesinde bulunan kurumlar tarafından her yıl düzenlenen etkinlikte heyecan doruk noktadaydı.

OYAK Grubu Şirketlerinin 2003 yılından bu yana düzenlediği yarışmaya, Zonguldak&[#]8217;tan 43 lise katılırken Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Gönay ise programı yönetti.

Yarışmaya katılan tüm okullara da yarışma sonuçlarındaki sıralamasına göre 500 TL -2.000 TL &[#]8211;arasında nakdi yardım yapıldı.

Ödül törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Erkan Aylanç, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Yalçın En, Erdemir Genel Müdür yardımcısı Samim Şaylan, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkeriyh Kısık, il Milli Eğitim Müdürü Harun Gürgin ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Gönay burada yaptığı açıklamada, Matematik Yarışması´nda temel amaçlarının, &[#]8220;Türk insanının gündemine analitik düşünme ve çözümleme pratiğini yerleştirmek, Matematiğe ilgi duyan gençleri teşvik etmek, Matematik sevgisini aşılamak, Matematiğin yaşam ile bağını ortaya koymak, Başarı ve kazanma duygularını tattırmak ve Kişisel iç disiplini artırmak&[#]8221; oalrak açıklarken sırayla dereceye giren okulları açıkladı.

Birinci olan Zonguldak Fen Lisesi Okulunun ödüllerini veren Vali Yardımcısı Erkan Aylanç ile Başsavcı Kısık, öğrencilere başarılar diledi.

İkinciliği Ereğli Anadolu Lisesi kazanırken, üçüncü ise Zonguldak Erdemir Anadolu okulu oldu.

Program konfetiler eşliğinde son erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2012, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER