YGS'ye, Ereğli Fen Lisesi damgasını vurdu

2013-2014 Öğretim Yılında eğitime açılan Kdz Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi, ilk mezunlarını vermenin hazırlığı içine girerken, ilk YGS sınavında büyük bir başarıya imza attı.

YGS'ye, Ereğli Fen Lisesi damgasını vurdu

Kdz. Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi, ilk defa bu yıl üniversitelere öğrenci verecek olmanın heyecanını yaşıyor.

4 yıl önce eğitim ve öğretime açılan ve bu yıl ilk defa üniversite sınavına öğrenci gönderen Ereğli Fen Lisesi, 2017 YGS sınavında Okul öğrencisi Necla Aydın ile Türkiye 21.si, il ve ilçe birincisi çıkardı. Bireysel başarıların yanı sıra, sınava giren bütün öğrencilerinin başarılı sonuçlar aldığı Ereğli Fen Lisesi’nin sınava giren 68 öğrencisi ilk 50.000’e girmeyi başardı. Daha ilk sınav yılında elde ettiği bu başarıyla, sadece Zonguldak’ın ve bölgenin değil Türkiye’nin marka değeri yüksek, lider okullarından biri olacağını gösteren Kdz Ereğli İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi, hem velilerini, hem de eğitim camiasını gururlandırdı.

Öğretmen, öğrenci, veli ve tüm personeliyle başarıya odaklanan Kdz. Ereğli Fen Lisesi, elde ettiği başarıyla ilçenin ve ilin eğitim çıtasını da yükselterek, daha ilk üniversite sınavı yılında, bölgenin hedefleri yüksek okullarından biri haline geldi.

Öğrenci velileri, elde edilen başarının memnuniyetini yaşarken, bu başarı önümüzdeki yıllarda sınava girecek öğrenci velilerinin umutlarını ve hedeflerini de yükseltti.

LYS sınavında başarısını daha da artırması beklenen Kdz. Ereğli Fen Lisesi’nin, önümüzdeki yıllarda daha da başarılı sonuçlar alması kaçınılmaz görünüyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER