2013 YILI HAREKET YILI OLACAK

2013 YILI HAREKET YILI OLACAK

gundemeregli.com-Lafarge Genel Müdürü Merter Gencer inşat sektörünün bir daralma içersinde olduğunu belirterek, sektörün 2013 yılında hareketleneceğini söyledi.

EKSPER İLE ÇIKIŞ YAKALADIK

Bölgede sürdürülebilir gelişme konusuna en fazla önem veren kuruluşlardan biri olduklarını belirten Gencer şunları söyledi:

Lafarge Ereğli Çimento Fabrikası, 2012 yılında da çok önemli gelişme ve iyileştirme çalışmalarına imza atmıştır. Yılın ilk 3 ayındaki sert kış şartlarında 3000 tonluk çimento silosunun temizliği ve bakımını tamamlayan Lafarge, hemen ardından Nisan ayında piyasaya sürdüğü EKSPER ile büyük bir çıkış yakalamış ve her geçen gün daha fazla talep edilen EKSPER ile pazardaki konumunu güçlendirmiştir.

 

Pazarın ihtiyacını anlamak ve uygun ürünler geliştirmek için usta ve kalfalarımızla toplantı ve anket çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda tespit ettiğimiz önemli hususlar ustalarımızın isteklerin

- çalışma süresinde kolaylık

- yüzey düzgünlüğü

- karma kolaylığı

- dayanıklılık noktalarında yoğunlaştığını gördük.

Çalışma Süresinde Kolaylık

Mükemmel Yüzey Düzgünlüğü

Yüksek İşlenebilirlik

Çevreci Formül

Yüksek Erken Dayanım

Yeni 25 kg.lık torba

Dayanıklılık (Durabilite)

Kimyasal Etkilere Yüksek Direnç

Düşük Hidratasyon Isısı

- Şap ve Sıva

- Duvar harcı

- Genel Beton Uygulamaları

- Deniz Yapıları

- Sülfat, klor ve asit etkisine maruz betonlar

- Alkali Agrega reaksiyonu riski taşıyan betonler

- Kütle Betonları

LOGO kullanımININ değişmesi

çevre konusunda yatırımlarımız

eğitim aktivitelerimiz

2012 yılında fabrikamızda gerçekleştirilen ve aralarında Kapalı Alanda Çalışma, Risk Değerlendirme, Elle Kaldırma ve Taşımada Güvenlik, Acil Durum Hazırlıkları, Kişisel Koruyucu Ekipmanlar, Ergonomi Eğitimi, VFL Davraniş Odaklı Denetim, Enerji Izolasyon, Uyarı Levhaları, Kişisel Koruyucu Ekipmanlar, Acil Durum, Atık Yönetimi, Yüksekte Çalışma Ekipmanlarının Denetlenmesi Eğitimi, Konveyör bant muhafaza denetimlerinin de bulunduğu toplam 606 adam saat İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca personelimiz 2012 yılı sonunda toplam 941 saat Yetkinlik Geliştirme Eğitimi almış olacaktır. 2012 yılında bu eğitimleri önemli bir kısmını ingilizce dil eğitimleri oluşturmuştur.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN AKTİVİTELER

Son aktivite olarak, Lafarge Eregli Çimento Fabrikası yükü taşıyan ile karayolunda bulunan ağır tonajlı araçların trafikte kontrolü uygulaması yapılmıştır. Bu uygulamada Sürücünün Emniyet kemerinin takılı olup olmadığı, seyir halinde sigara kullanıp kullanmadığı, hız sınırına uygun araç kullanması ve sürücünün İş Güvenliği bilincinin ölçülmesi konularında kontroller yapılmaktadır.

DEĞİRMEN İDAME YATIRIMI

2013 yılında daha önceden kararı verilmiş olan değirmen dişli ve mantosunun yenilenmesi yatırımı yapılacaktır. Yaklaşık 1 Milyon Euro tutarındaki bu yatırım fabrikanın uzun yıllar hizmet vermesini garanti altına alacaktır.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2012, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER