4 BİN 800 İŞÇİYE MÜJDELİ HABER

4 BİN 800 İŞÇİYE MÜJDELİ HABER
gundemeregli.com-Ereğli ilçesinde bulunan Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (Erdemir) ile yetkili sendika olan Türk Metal Sendikası arasındaki 25’inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı açıklandı.
Kdz Ereğli Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş 4800 Erdemir işçisini ilgilendiren 25’inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bittiğini açıkladı. Odabaş, Sendika şu binası önünde toplanan yaklaşık bin işçiye hitaben yaptığı konuşma yaparak işçilere sözleşme maddelerini açıkladı. Odabaş, ücreti işçilere 2.25 tl zam yapıldığını söyledi.
“Eğer sizin alınız dik sözleşmeden mutlu olduysanız, demek ki işimizi doğru yaptık demektir” diyen Yusuf Ziya Odabaş şunları söyledi:
“Sizlerle gurur duyuyorum. Eğer sizin alnınız dik, sözleşmeden de mutlu olduysanız demek ki işimizi doğru yaptık demektir. Zor bir toplu sözleşme süreci geçirdik. Başta Genel Başkanım Pevrul kavlak, Genel Başkan Yardımcım Muarrem Aslıyüce, Toplu Sözleşme Daire Başkanı Oğuz Bedir, MESS yetkililerine, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Ali Pandır’a, Genel Müdürümüz Sayın Sedat Orhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Birinci yıl için tüm işçilerimizin saat ücretlerine 2 lira 25 kuruş zam aldık. Sosyal haklarda yıllık yüzde 15 zam aldık. Toplamda baktığımızda sosyal haklar ve ücret artışları ortalaması yüzde 25’lere temayül ediyor. Bunu Allah çoluğunuz ile çocuğunuzla hayırlısıyla yemek nasip etsin. Hepimiz alın terimizin karşılığını aldığımızda şirketimize katma değerimizin daha çok olacağını biliyorum. Ereğli’ye katma değerimizin daha çok olacağını Ereğli kamuoyu da biliyor. Bu toplu sözleşmeyi masada bitirdiğimiz için mutluyuz. Ücret artışlarında İkinci yıl enflasyon oranında, üçüncü yıl da enflasyon oranında zam alacağız. Üçüncü yıl için ayrıca sosyal haklar için da enflasyon artı yüzde 1 refah payı aldık.”
İşçiler, yapılan anlaşmayı sevinçle karşılarken Yusuf Ziya Odabaş’ı omuzlarına aldılar.
Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 08:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER