ALAPLI TSO, 3 PROJE İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Alaplı için hayati önemi bulunan 3 projenin gerçekleşmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

ALAPLI TSO, 3 PROJE İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

gundemeregli.com-Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, Alaplı için hayati önemi bulunan 3 projenin gerçekleşmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiği 01 Haziran 2013 tarihinden bugüne geçen 1 yıllık süreyi değerlendiren Ocak beraberinde Alaplı TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Oda Genel Sekreteri Taner Arslan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Yazıcı, Nedim Aslancan, Yönetim Kurulu Üyeleri Şelçuk Oktay, Burak Yaman, Meclis Üyeleri Ali Çalışkan, Yüksel Koçak, Mustafa Yener ve Cüneyt Gülsoy, ile birlikte oda hizmet binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ocak burada yaptığı açıklamada, Alaplı TSO olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, Alport projesinin Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan tarafından ilk kez dillendirilmesini ise sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi.

3 PROJE İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
 
Öncelik verdikleri üç önemli projenin Alaplı Organize Sanayi Bölgesi, Alaplı Alport Limanı, Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmaları olduğunun altını çizen Ocak şunları söyledi:
“Odada bugün görev süremizin bir yılını geride bıraktık Yönetim Kurulu ve Oda meclisi teşekkül etmesiyle birlikte hızlı bir şekilde çalışmalara başlanmıştır. Alaplı ilçemizin geleceği İçin öncelikli olan 3 konu bizler için 1.derecede önem arz etmiştir. Çalışmalarımıza öncelikli olarak bu 3 konunun hızlı bir şekilde takibinden başlanılmıştır. Bunlar Alaplı Organize Sanayi Bölgesi ,Alaplı Alport Limanı,Alaplı Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmalarıdır. Kamulaştırması tamamlanan 814 dönüm alan üzerinde Bakanlıkça ihalenin yapılması sağlanmış olup Ankara merkezli bir firma tarafından alt yapı ve Parselasyon çalışmaları tamamlanmıştır.814 dönüm alan için 56 parsel yaratılmış olup 3 dönümden 27 dönüme kadar farklı ebatlarda kullanıma uygun parseller oluşturulmuştur. Gerektiğinde bazı parseller birleştirme yapılmak suretiyle yatırımcının büyüklüğüne ve talebine göre şekillendirme yapılabilecektir. Önümüzdeki yıl itibari ile bu alanlar yatırımcılara tahsis edilme aşamasına gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Düzce’deki Sanayi alanlarının artık doluluk oranına ulaşmış olması ve 2014 yılı sonu itibari ile bu bölgedeki teşvik uygulamasının sona ermesi, hemen yanı başımızdaki Kdz Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin dolmuş olması sebebi ile Alaplı Organize Sanayi Bölgemiz yatırımcılar için daha cazip hale gelecek olup önümüzdeki yıllarda bu alana talepler geleceğini beklemekteyiz. Tabi ki bu alanın daha iyi tanıtımı Düzce, Adapazarı İzmit, Kayseri Bolu Ticaret ve Sanayi Odaları ve Organize Sanayi Bölgelerine yapacağımız ziyaretler ve OSB Yönetimince oluşturulacak Web Sayfası ile olacaktır.
 
 
FİRMA SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞME YAPTIK
 
Alaplı için hayati önem taşıyan bu projenin hayata geçmesi için Firma sahibi ve yetkilileri ile İstanbul’da bir görüşme yaptık. Bu projeyi Alaplı olarak istediğimizi ve yatırımcıya her konuda destek olduğumuzu bildirdik. Hemen akabinde çevre Odalar ile birlikte (Alaplı Ereğli Akçakoca Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri ve Başkanları ile birlikte Organizasyon düzenleyerek Taş YAPI Firması sahibi Emrullah Turanlı’yı Alaplı ya davet ettik ve burada Tüm odalar tarafından bu projeye destek verildi. Ankara nezdinde gerek bizim gerekse Taş Yapı Firmasının yaptığı üst düzeyde görüşmeler sonucunda maalesef Alaplı Liman Projesi bir süre beklemeye alındığı tarafımıza iletildi.

16 SANAYİ YARARLANACAK

Alaplı Çayboyu mevkiinde bulunan mevcut 16 Sanayi Kuruluşumuzun tamamının onayı alınarak bu alanın Islah Organize Sanayi Bölgesi yapılması için 2012 nisan ayında Valilik Makamına ilk müracaatımız yapılmış olup bu müracaatın kabul edilmesinin ardından odamızca Şehir Plancısı Esra Alpago ile anlaşma yapılarak çalışmalar hızlandırılmaya başlanmıştır. Bu alanda yapılan mühendislik çalışmaları neticesinde eksik tüm evraklar tamamlanarak toplam 745 dönüm alan yaratılmıştır. Hemen akabinde Firmalarla toplantılar yapılarak bu alan için imar çalışması başlatıldı ve tasarı tüm sanayiciler tarafından incelenerek kabul edildi. Valilik Islah Komisyonu heyetine sunulan dosyamız bizlerinde toplantıya iştirak ederek bu konuda heyet üyelerine hem bilgi vermek hem de ikna etmek amacıyla Sayın Valimizin Başkanlığında dosyamız Islah Heyetinin tamamının onayından geçmiştir. Sayın Valimiz konunun hassasiyetine binaen bu bölgedeki Sanayicilerle Akal İplik fabrikasında bir toplantı yaparak sanayicilerimizin bu konudaki kararlı tutumlarını gördüler. Bu toplantının ardından Dosyamız yine bizlerin öncülüğünde Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığına sunulmuş burada dosyamız incelettirilmiştir. Bu ay içinde dosya ile ilgili Esra Hanımın yapacağı bir sunumla akabinde Bakanlıkça Yer seçim heyeti ilçemize inceleme amacıyla gelecek ve Islah süreci başlayacaktır. Bu Bölge yatırım için cazip hale gelecektir. Doğalgaz Elektrik ,Vergi Sigorta teşvikler ile bir çok konuda Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi yatırım indirimlerinden ve desteklerden istifade edecek olup Bölgemizde işsizliğin azalması ve istihdamın artmasına büyük katkı sağlayacaktır. Bu bölge Alaplı nın geleceği açısından çok önemlidir. Alaplı nın geleceği bu bölgededir. Ayrıca Bu bölge için Odamızca Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz 85.000 TL lik proje uygun görülmüş bu para ile de zemin etütleri jeolojik etütler ve Bölgenin Raporlanması Mali yapının hesaplanması çalışmalarında kullanılacaktır. Islah süreci 5 yıldır.5 yıl içerisinde bu alanın etrafı çevrilecek imar yolları yapılacak, parseller belli olacak, arıtma tesisi ve sosyal donatıları inşa edilecektir.

İLÇEMİZİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ EĞİTİM KONUSUNDADIR
 
Oda üyelerimizi gelişen yeniliklere değişen kanun ve yönetmeliklere uyum sağlamaları cezai duruma düşmemeleri, bilgilenmeleri, firmalarını geliştirmeleri hususunda SGK, İŞKUR, Gelir İdaresi, KOSGEB,KALKINMA AJANSI gibi kurumlarla işbirliği yaparak Eğitim seminerleri, Bilgilendirme toplantıları yaparak bu toplantılara üyelerimizin katılımı sağlandı. Zaman zaman odamızda gerek sanayicilerle, gerek belediye ve Meclis üyeleri ile ilçemizin sorunları hakkında toplantılar düzenlemek suretiyle çözüm önerileri çözüm stratejileri belirledik. İlçemizin sorunlarının çözümü noktasında siyasiler ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak konuların takibini sağladık. Özellikle ilçemizin en büyük eksikliği eğitim konusundadır. İlçemizdeki okulların yetersiz oluşu herkesin malumudur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en güzel ve en sağlıklı şekilde çağın gerekliliğine uygun şekilde yetiştirilmesi hepimiz için çok önemlidir. Önümüzdeki günlerde tekrardan Okul eksikliğinin giderilmesi için Alaplı olarak topyekûn konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

RAMAZAN AYI BOYUNCA YARDIMDA BULUNDUK
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin destekleri ve talimatları ile İlçemizde ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayı boyunca gıda yardımında bulunduk. Aynı şekilde her eğitim yılı başlangıcında İlçemizde köylerdeki öğrencilerimize bot kaban ayakkabı yardımında bulunduk. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının düzenlediği etkinliklerde kendilerine Alaplı Adına destek olduk. Her Yıl olduğu gibi geleneksel iftar yemeklerimizi tertip ederek üyelerimizle Bir araya geldik. Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarını devam ettirdik. Odamızın ekonomik rahatlığa ulaşması ve personelimizin daha kaliteli hizmet verebilmesi için Teknolojik gelişimlere uyumluluk adına Oda Personelimizi gerek il içinde gerekse il dışındaki eğitim seminerleri ve toplantılara göndererek eğitilmelerini sağladık. Zaman zaman oda üyelerimizi ve Sanayicilerimizi işyerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Sorunlarının takipçisi olduk.”
Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER