ANLAŞMA SAĞLANDI

ANLAŞMA SAĞLANDI
gundemeregli.com-Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde kurulu, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (İSDEMİR), Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmaya varıldığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, uyuşmazlık zaptı tutularak sonlandırılan ve şirkette yetkili Çelik-İş Sendikası’nın aldığı grev kararıyla 22 gündür grev uygulanan İsdemir’de sorunu, “yardım talebinde bulunulan’ Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı çözdü.
15 Temmuz’da çıkılan grevin ardından sendika ve işveren masaya oturamazken, ilgili bakanlıktan ‘arabuluculuk’ talebinde bulunuldu.
Bunun üzerine çalışma Bakanlığı’nın yanı sıra Adalet Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle tarafların anlaşması sağlandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bir araya gelen Erdemir ve Çelik-İş yöneticileri, anlaşmaya imza attı. Yapılan anlaşmaya göre, “Erdemir’deki işçi seviyesine yükselme” adına işverenden yüksek oranda (yüzde 70’e yakın) ücret artışı talep eden Çelik-İş, yapılan anlaşma doğrultusunda birinci yıl için yüzde 14´e imza attı. İkinci yılın altışar aylık dilemlerinde ise enflasyon oranında zam verilecek. Ayrıca greve giden işçilere bir kereye mahsus 500’er yüz lira ödeme yapılacak.

MEMNUN OLAN DA TEPKİ VEREN DE VAR!
İsdemir’de Çelik’in greve gitmesi sonrası başlatılan ‘sakal bırakma eylemi’ ise sosyal paylaşım sitesinde hicivli olarak yer aldı.
Bazı işçilerin sözleşmeden memnuniyetlerini dile getirdikleri sosyal paylaşım sitesinde, bazıları ise “sakallar ucuza gitti desene”, “bütün emekler bunun içinmiydi” türünden kısa mesajlarla tepkilerin idile getirdiler.
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER