BAKAN ELVAN MÜSİAD’IN ONUR KONUĞU OLDU

BAKAN ELVAN MÜSİAD’IN ONUR KONUĞU OLDU
gundemeregli.com-
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin iki ayda bir farklı şehir ve farklı bir konuyla düzenlediği Genel İdare Kurulu’nun 85. programı MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirildi. MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer’in, beraberinde MÜSİAD üyelerinden oluşan bir heyetle katılım sağladığı programın onur konuğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan oldu. MÜSİAD’ın içe dönük çalışmalarının değerlendirildiği toplantıların yanı sıra programa katılan bakan Elvan’a , sorumluluk alanına giren konular hakkında ulusal ve bölgesel sunumlar yapıldı. Program hakkında bilgiler veren MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer şunları söyledi: “25-26 Nisan 2014 tarihlerinde MÜSİAD Elazığ Şubemizin ev sahipliğinde düzenlenen 85.Genel İdare Kurulu Toplantısına bölgemizi temsilen şahsım, Başkan Yardımcımız Abdülkadir Çınar, Yönetim Kurulu üyelerimiz Yüksel Başkan, Murat Çatalçam ve üyelerimiz Rafet Kılıç ile Şinasi Bozkurt’tan oluşan 6 kişilik bir heyetle katılım sağladık. Programa MÜSİAD Genel Başkanımız Nail Olpak’ın yanı sıra, Genel Merkez ve Şubelerimizin Yönetim Kurulu ile dernek üyelerinden oluşan 600 kişilik bir heyet tarafından katılım sağlandı. Derneğimizin içe dönük çalışmalarının yanı sıra ulusal ve yerel gündemlerin değerlendirildiği Genel İdare Kurulu toplantımızın onur konuğu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan oldu. Sayın bakanımıza sorumluluk alanını ilgilendiren konularda ulusal ve bölgesel sunumlar yapıldı. Bizde sayın bakana Kdz. Ereğli Tersaneler Bölgesinde Lojistik Köy veya Tahmil-Tahliye Limanı yapılması, Alaplı ilçemizin Kdz. Ereğli istikametinden gelen çevre yolundan şehir girişinin açılması, Zonguldak-Kdz. Ereğli ve Kdz.Ereğli-Devrek bölünmüş yol çalışmalarının durumu konuların da ki görüşlerimizle taleplerimizi hem yazılı hem de sözlü olarak iletme şansında sahip olduk.

LOJİSTİK KÖY DEĞERLENDİRİLECEK

Tersaneler Bölgesinde yapılabilecekler konusunda değerlendirmelerinin sürdüğünü belirten bakan Elvan , ülkemizde 16 Lojistik Köy projesinin faaliyetine devam ettiğini, Kdz.Ereğli’ de bir Lojistik Köy yapılabilirliğiyle Alaplı ilçe girişinin açılması konusunu değerlendireceklerini ve bizleri de bilgilendireceklerini belirtti.

Gerek yapmış olduğumuz sunumda gerekse sunum sonrası bire bir görüşme şansına sahip olduğumuz Sayın bakanımızın, bölgemizde ki sorunlara vakıf olmasının yanı sıra, yapılan çalışmaları da takip ettiğini görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduk.

ÖNCELİKLİ SORUNLARIMIZI SİYASİ AYRIM GÖZETMEDEN HEP BİR AĞIZDAN DİLE GETİRMELİYİZ

Temennimiz ve çalışmalarımızın ana gayesi, bölgemizi gerek ekonomik gerekse sosyal manada yakından ilgilendiren konular hakkında devletimiz tarafından yapılan çalışmaların hızlandırılması ve çözüme kavuşturulmasıdır. Bölgemiz yöneticilerinin öncelikli sorunlarımıza odaklanarak ortak paydamız olan bölgemizin gelişme ve kalkınması konusunda tek ses çıkartması çalışmaların nihayete kavuşması noktasında etkili olacağı kanaatindeyiz. MÜSİAD olarak dün olduğu gibi bugünde, yarın da bu noktada çalışmalar yapacak, yapılan çalışmalarında takipçisi olacağız.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER