Bakan Tüfenkci’den müjde

Bakan Tüfenkci’den müjde

Bakan Tüfenkci’den müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017 yılındayatırım seferberliği başlatacaklarını belirterek, KOBİ tanımını değiştirerek 40milyon liralık ciro sınırını 125 milyon liraya çıkaracakları ve Eximbank’ınkredi hacmini artıracakları müjdesini verdi.

Ankara Ticaret Odasının (ATO) aylık Olağan MeclisToplantısı’na katılan Bakan Tüfenkci, 2017 yılında özel sektör yatırımlarınıartırmak amacıyla imalat sanayinde yatırım teşvik kapsamındaki yatırımlarailave teşvikler sağlayacaklarını müjdeleyerek, “Yatırım seferberliğinegidiyoruz. KOBİ tanımını değiştirerek, 40 milyon liralık ciro sınırını yaklaşıküç kat artırarak, 125 milyon liraya çıkararak, daha fazla sayıda şirketin KOBİtanımına girmesini sağlayacağız. Bu değişiklik de bankaların sermaye yeterliliğiniolumlu etkileyecek ve KOBİ’lerin kredi maliyetlerini inşallah düşürecektir.Eximbank’ın kredi hacmini artıran tedbirler alıyoruz. 3,7 milyar lira olanödenmiş sermayesi artırılacaktır” dedi.

2017 yılının 2016 yılından daha iyi geçeceğini belirtenTüfenkci, “Yakın coğrafyadaki değişikliği göreceksiniz. Irak ile Türkiyeilişkilerinin gelişmesini göreceksiniz. İnşallah buna paralel olarak ticaretinde arttığını göreceksiniz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER