Birlikte çalışmalıyız

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Müşterek Meslek Komiteleri Kadın ve Genç Girişimciler Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Birlikte çalışmalıyız

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Müşterek Meslek Komiteleri Kadın ve Genç Girişimciler Toplantısı bugün gerçekleştirildi.

ÜYELER DUYARSIZ KALDI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra çok az sayıda Oda üyesi katıldı.  TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal´dan övgü dolu sözlerle bahsetti, O bizim Başkanımız değil aynı zamanda bizim kardeşimiz dedi.

HEPSİ İLE ARAM İYİ KARDEŞİM

Tetiker, kimse ile şahsi bir sorunu bulunmadığını belirten Erdemir ile ilgili de eleştirilerini sorgulama olarak değerlendirerek şunları söyledi: Başkan buraya geleceksin diyoruz geliyor, zaten Başkanımız değil kardeşimiz. Bu kurumlardan birilerinin söylediği gibi Yaşar Tetiker´in kurumlar ile arası açık falan benim kimse ile aram açık değil. Hepsi ile aram iyidir, kardeşimdir. Şahsi bir davam olmaz. Şahsi ne davam olsun. Ortak ticaret yapmamışım. Mümkün olduğu kadar kurumlar da dahil insanlar da dahil biz belirli meselelerde belirli haksızlıklarda sorgulama yaptığımız zaman sanki bu değişik kesimlerde algılama olarak başka türlü algılanıyor.

EREĞLİ 10 BİN DOLAR FERT BAŞINA GELİRİ

FERSAH FERSAH YAŞAMIŞTI

Kurumlar arası bir sıkıntı var tatsızlık var gibi asla böyle birşey olmamış. Olsa ne olacak zaten ben ağabeyleriyim. Mesele Kdz.Ereğli´nin ekonomik geleceği, hedefleridir. Nereden nereye geldik ne idik ne olduk? Her zaman söylediğim zaman gördüğünden Allah kimseyi ayırmasın. Kdz.Ereğli bugün hükümetin açıkladığı gibi fert başına düşen 10 bin dolar rakamlarını 1998-2002 yıllarında fersah fersah geçmiş ve yaşamıştır. Ben ilk başkan olduğum 91-92´lerde 67 vilayet vardı 37 vilayetini geride bırakmış bir ilçe idik. Vilayet diyorum yani 67 vilayet geride Kdz.Ereğli önde öyle bir ilçe idik biz. Şimdi Kdz.Ereğlili daha önceden kendisine orantılı bazı ilçelerin bile gerisinde kaldık.

190 ODADAN BİRİYİZ

2013 Yılında göreve geldiğimiz günden itibaren 2014 başında TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar Başkan 365 oda var bunlar birinci sınıf hizmet veren odalar var biz ikinci sınıf hizmet verir duruma geldik, akreditasyon denilen bir program var buraya girersek daha iyi hizmet vereceğiz üyelerimize. Üyelerimize tahsis ettiğimiz paraları aidatları tamamen üyeye harcama strateji ile hareket etme programı var. Türkiye Odalar Borsalar Birliği´ne müracaat ettik, sağolsun kabul ettiler. 365 Oda içerisinde 190 akredite olmuş üye var bunlardan bir tanesi de biz olduk. Takriben 2 ay önce de kendi belgemizi Odalar Borsalar Birliği Başkanımızdan aldık. Tabiki bu bir süreçti 7-8 ay sürdü. Çalıştaylar çok önemli. Bu çalıştaydan bizi hedefe götürecek veya hangi noktadayız bunları test edebileceğimiz toplantılardır. Anketlerin değerlendirilmesi sonucunda kendimizi test etmiş olacağız. Biz Kitle örgütleri olarak diğer kurumlar bu yöreye nasıl sahip çıkabiliriz bu toplantılar sonucunda belirleyici olacak

EREĞLİ´DEKİ İCRA SAYILARI

Ereğli battı icralar var falan böyle birşey yok, bu elhamcılık. Bunların hepsi kontrolü, belgeleri bizim elimizde. Daha 1 ay olmadı Kdz.Ereğli Başsavcımız ilçemize gelmiş onun izni ile 2 icradan dosya sayılarını aldık. Toplasanız 16-17 bin icra dosyası var, bunların içerisinde de ticareti ilgilendiren bin 700 civarında. Bu komik rakamları büyütüp Allah göstermesin sanki Ereğli´yi batmış gibi göstermek kime yarar getirir onu da anlamış değilim.

BABALARINDAN NE KADAR SERVET TE KALSA

Kötümser olmamalıyız. Hayat öyle büyütüldüğü gibi hassasiyet isteyen olumsuzluklara veya düşüncelerinizde fazla titizliğe gelen bir pozisyon değil. İnsanımızın bizlere bilhassa genç girişimcilerimizin ve bayan girişimcilere söylüyorum, hata yapmadan korkmayın, hata insanlara mahsusdur. Önemli olan hataları geride bırakabilmektir. Hayatta en önemlisi de hedef koyabilmektir. Hedefler içerisinde tutar tutmaz, kazanır kaybedersiniz. Genç kardeşlerimiz var babalarından ne kadar servette kalsa yine o babalarının bıraktığı yerden başlamaları hedef koymaları gerekir. Kaybetmek o kadar önemli değildir önemli olmak kazanabilmesini bilebilmektedir.

ERDEMİR İLE KAVGA ETMİYORUZ, SORGULUYORUZ

Erdemir ile kavga ediyormuşuz gibi gösteriliyor ama bu bir sorgulama. Erdemir´i sorgulamak zorundayız. Yaptıkları haksızlıkları kaldırmak zorundayız, benim gördüğüm de bu. Kim ne derse desin durmam, geri adım da atmam, bunu sorgularım sonuç almak için de mücadeleyi yapmak benim boynumun borcu. Onlara da haksızlık yapmak istemiyorum sonuçta onlar da bizim üyemiz. Bir orta yol bulunmaz mı? Bu fabrikayı buradan alıp başka yere götürmez. Bizim kendi hedeflerimiz içerisinde sürekli üzerinde durduğumuz satış, satınalma ve nakliyat konularında çok büyük haksızlıklar yaşamaktayız. Bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için mücadeleye devam edeceğiz

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Ereğli´de böyle bir organizasyon yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti, TSO yöneticilerini kutladı.

BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Ortak adım atılması gerektiğini ifade eden Uysal, Bizler hepiniz Kdz.Ereğli için meslek grupları çabalıyor. Bu çabalarda birbirlerini tamamlayıcı olmalı, destek vermelidir. Gerçekten bugün çalıştayları konuşmaya bir tartışma ortamları yaratmaya Ereğlimizin ihtiyacı var. Kdz.Ereğli´nin daha iyi noktalara gelmesi için ise doğru yola gidebilmemiz için aynı çabayı göstermemiz gerekir. Korkularımız var ise bu dünyada bunları korku halinden çıkarmalıyız. Hayallerimizi umutlarımızı gerçekleşebilmesi için en iyi şekilde birlikte çalışmalıyız

Çalıştayda belirlenen masalarda Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bölümü öğrencileri de katılımcılar ülke ve ilçe ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER